Hlavní obsah

Ubývají nám hráči i síly, řekl po další porážce v Lize mistrů opavský Klečka

Opava

Basketbalisté Opavy si v předposledním domácím zápase Ligy mistrů svou doposud tristní bilanci jediné výhry nevylepšili. Izraelskému Cholonu, který na rozdíl od Opavy ještě bojuje o postup ze základní skupiny, domácí nestačili od první minuty. Bez zraněných pivotů Gniadka, Bujnocha a Slavíka ztráceli především pod oběma koši, kde se projevovala výrazná výšková převaha soupeře. Nejlepším střelcem utkání byl jeden ze šestice Američanů v dresu Cholonu DeQuan Jones s 21 body.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Roi Huber z Hapoelu a Lukáš Bukovjan z Opavy.

Článek

Opavané po porážce 64:97 zůstávají ve skupině B poslední bez šance prát se o postup do další fáze. „Dneska jsme neměli nárok. Soupeř přijel koncentrovaný, na všech pozicích byl lepší," řekl zklamaný opavský trenér Petr Czudek.

O osudu utkání rozhodla už první čtvrtina, kterou izraelský tým vyhrál o jedenáct bodů 30:19. „Ničili nás zpod koše, měli šílené procento střelby trojek. Krásně si to půjčovali, balón putoval mezi nimi a pak trefovali téměř vše. Neměli jsme šanci," komentoval zkušený křídelník Luděk Jurečka.

Zatímco hráči Cholonu pálili odevšad, Opavské míče cíl příliš nenacházely. „Naše střelba je slabá. Padla na nás deka a já každým zápasem doufám, že to zlomíme. Ale pořád to nepřichází. Věřím, že v třeba sobotu v lize zase ukážeme vnitřní týmovou sílu a když neuspějeme útokem, tak zabereme v obraně, dostaneme třeba 55 bodů a dáme o bod navíc," přemítal Jurečka.

Opava má před sebou poslední tři zápasy Ligy mistrů. Příští středu v řecké Soluni, ve středu 30. ledna na hřišti španělského Tenerife a svou účast ve druhé nejvyšší evropské soutěži zakončí v úterý 5. února doma proti německému Bonnu. „Máme zraněné, ubývají nám jak hráči, tak i síly. Přesto nechceme ty poslední zápasy vypustit. Budeme hrát na maximum, abychom uhráli nějaký solidní výsledek, nebo i urvali druhou výhru," řekl nejlepší opavský střelec v utkání, třináctibodový Radim Klečka.

Reklama

Související témata: