Hlavní obsah

Basketbalistky USK Praha prohrály i v Bourges

BOURGES

Čtvrtou prohru za sebou utrpěly ve středu v Evropské lize basketbalistky ZVVZ USK Praha. České vicemistryně podlehly v Bourges 54:67 a stále tak nemají jistý postup ze základní skupiny do vyřazovacích bojů. Příští středu vysokoškolačky nesmějí prohrát v belgickém Namuru. Svěřenkyně trenéra Lubora Blažka po dnešku mají v Eurolize bilanci jedné výhry a osmi proher.

Foto: www.fibaeurope.com

Ilustrační foto

Článek

Hráčky USK dnes sice na hřišti trojnásobného vítěze soutěže nezopakovaly bezmála třicetibodový debakl jako v sezoně 2003/04, ale domácí favoritky i tak díky zkušenému a týmovému výkonu jistým krokem došly k vítězství, které bylo už jejich osmým v tomto ročníku.

Hostující družstvo v Bourges sehrálo důstojnou partii, ale na konci prvního poločasu pustilo soupeře do desetibodového trháku a jeho následky už po návratu ze šaten nedokázalo zlikvidovat. USK dnes předvedl solidní výkon v obraně, ale na druhé straně palubovky se jen těžko prosazoval proti kompaktní defenzivě Bourges, které v prvním vzájemném utkání v Praze v listopadu strhlo na svoji stranu výhru o čtyři body až v samém závěru.

Francouzky takové drama dnes nepřipustily, v závěru nepovolily, aby se USK přiblížil na dohled méně než deseti bodů. Pražankám nebylo nic platných ani 20 bodů nejlepší střelkyně utkání Bělorusky Světlany Volné, Bourges se mohlo spolehnout na rovnoměrnější bodové rozložení i silnější lavičku.

Trenér USK Lubor Blažek po utkání mínil, že jeho tým soupeři usnadnil situaci hlavně kvůli mnoha ztrátám. "V prvním poločase jsme jich měli 16, celkově pak 23, což je příliš. Dneska nám selhala rozehrávka, těžko jsme se dostávali do hry," řekl ČTK Blažek. "Každopádně to příští týden v Namuru budou velké nervy," vyhlížel Blažek rozhodující utkání o postup, v němž vysokoškolačky musejí zvítězit.

Bourges - ZVVZ USK Praha 67:54 (20:17, 35:25, 53:40).
Nejvíce bodů: Dumercová 16, Ndongueová 12, Maltsiová 11 - Volná 20, Farrisová 10, Le Dréanová 8. Rozhodčí: Pérez (Šp.), Kremer (Něm.). Trestné hody: 16/15 - 15/8. Fauly: 17:17. Trojky: 2:4. Diváci: 2600.

Reklama