Hlavní obsah

Basketbalistky Brna prohrály v Evropské lize ve Valenciennes

VALENCIENNES

Basketbalistky Gambrinusu Sika Brno prohrály ve středečním devátém kole Evropské ligy ve francouzském Valenciennes 66:72, když o výsledku rozhodl již úvod utkání. České mistryně a obhájkyně prvenství, jež postrádaly trenéra Jana Bobrovského, který se doma zotavuje ze srdeční slabosti ze závěru loňského roku, prohrály v elitní soutěži už třetí zápas za sebou.

Článek

Pod vedením asistenta Vlastimila Havlíka umožnily poněkud zakřiknutě hrající Brňanky hned v úvodu vedoucímu týmu francouzské ligy rychle získat sedmibodový náskok. Hráčky Valenciennes, předposlední tým skupiny C, v bouřlivém prostředí přesněji kombinovaly, využily mezery v obraně soupeřek k akcím až do podkošového prostoru, kde se prosazovala Tuvičová. Až na tříbodovou střelu Australanky Harrowerové dokázaly po dvou rozpačitých minutách české mistryně odpovědět trojkou Youngové.

I když postupně brněnské basketbalistky srovnaly se soupeřkami krok, trápily se střelecky z dvoubodového prostoru, kde se jejich úspěšnost pohybovala pouze na hranici dvaceti procent. Koncovka se v úvodu vůbec nedařila Machové, přesnou mušku hledala i Nolanová stejně jako pivotka Kulichová. Francouzský tým táhla hlavně Grudaová, která zaznamenala za první poločas 14 bodů. Brňanky dominovaly pouze při střelbě z tříbodového území. Ze sedmi pokusů pětkrát mířily přesně a po trojce Žirkové těsně před přestávkou se jim podařilo snížit na rozdíl pouhých čtyř bodů.

Domácí hráčky se rychle vzpamatovaly

Ještě slibněji se podařilo hráčkám Gambrinusu zkorigovat skóre po přestávce, kdy byl stav 35:37. Domácí hráčky se ale rychle vzpamatovaly a šňůrou devíti bodů uhasily plamínek naděje českého týmu na případný zvrat. Brňanky sice nesložily zbraně, bojovností se opět přiblížily několikrát na rozdíl čtyř bodů, ale takticky velmi dobře hrající Francouzky těžily kromě jistějšího zakončení také z lepšího doskakování.

"Doplatili jsme na špatný začátek, soupeřky nás přehrávaly hlavně střelecky. Svědčí o tom i pětadvacet obdržených bodů za první čtvrtinu," zhodnotil nevydařený úvod Havlík. Do poločasu se podařilo postupně hráčkám Gambrinusu ukrojit z náskoku domácího týmu. "Zlepšili jsme sice obranu, ovšem když jsme se dostali na rozdíl dvou až čtyř bodů, tak nám soupeřky vždy odskočily. Problémy jsme měli hlavně s Grudaovou," dodal Havlík.

Ani manažer Jiří Hamza nebyl spokojen s výkonem brněnského týmu. "Po celý zápas jsme prohrávali. Hráčky Valenciennes nás přehrály v doskakování. Střelecky se dařilo Vítečkové, naopak se nemůže chytit Machová. Špatně hraje hlavně v obraně Youngová, která prodělává aklimatizační šok," uvedl Hamza.

USVO Valenciennes - Gambrinus Sika Brno 72:66 (25:17, 37:31, 53:49)
Nejvíce bodů: Grudaová 20, Harrowerová, Hermouetová a Tuvičová po 10 - Nolanová 13, Vítečková 12, Youngová a Žirková po 10. Trestné hody: 10/10 - 17/14. Fauly: 15:16. Trojky: 4:8.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články