Hlavní obsah

Házenkáři Karviné ovládli poosmé Český pohár

Karviná

Házenkáři Karviné získali poosmé v historii Český pohár. Lídr extraligové tabulky dnes v odvetě finále před domácími fanoušky porazil Duklu Praha 32:27 a navázal na týden staré vítězství 29:26 z úvodního duelu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči a členové realizačního týmu Karviné se radují z triumfu v poháru.

Článek

Po vyrovnaném začátku si Karviná stejně jako v prvním finále vypracovala náskok a do šaten šla s čtyřbrankovým vedením. Dukla, která v lize figuruje na devátém místě a bojuje o play off, už ve druhé půli manko smazat nedokázala.

Domácí tým střelecky táhl Dominik Solák, který si připsal 12 branek. "Konečně prodal, co předvádí v tréninku. Ještě nedosáhl svých met, ještě může jít vysoko. To je budoucnost Karviné a české házené," pochválil trenér Marek Michalisko v rozhovoru pro tvcom.cz jednadvacetiletého svěřence.

Baník, úřadující extraligový mistr, na osmou trofej čekal od sezony 2015/16. Vloni ve finále podlehl Plzni. Dukla, která usilovala o sedmý primát, se naposledy radovala před pěti lety.

Finále Českého poháru házenkářů - odveta:
Karviná - Dukla Praha 32:27 (18:14)
Nejvíce branek: Solák 12/2, Nedoma a Monczka po 4 - Patzel 6/2, Reichl 5, Syřínek 4. Rozhodčí: Bečička, Horák. První zápas: 29:26.

Reklama

Související témata: