Hlavní obsah

Galatasaray byl lepší. Teď chceme obhájit domácí pohár, říká liberecký trenér Nekola

Josef PešoutSport.czPrávo

Volejbalisté Dukly Liberec potvrdili současnou dobrou výkonnost i při dvojnásobném vystoupení na palubovce v Ústí nad Labem. Nejprve si v duelu s tamním týmem zajistili hladký postup do Final Four Českého poháru a o dva dny později dominovali i v zápase extraligy. „Máme před sebou ještě dva vrcholy sezony,“ konstatoval liberecký trenér Michal Nekola v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout

Trenér volejbalistů Dukly Liberec Michal Nekola

Článek

V Ústí se vám letos daří. V čem vidíte příčiny?

Asi je to náš oblíbený soupeř. V předchozích sezonách se nám ale tady nehrálo hladce. Tentokrát jsme podali koncentrovaný výkon od prvního do posledního balonu. Byli jsme lepší hlavně v obraně i při servisu. Proto jsme uspěli poměrně jasným rozdílem dvakrát 3:0, i když bych to nepřeceňoval.

V extraligové tabulce si Dukla Liberec drží druhé místo a může atakovat i její čelo.

Po nevýrazném začátku sezony, kdy naše souhra nebyla úplně dobrá, se všichni hráči uzdravili. Jsme kompletní a herní projev začíná fungovat, jak bychom si představovali. Chceme vyhrát všechna utkání do konce základní části a uvidíme, na co to bude stačit.

Jak se ohlížíte za účastí libereckého celku v evropském Poháru CEV? Odpovídá osmifinále původním ambicím?

Osmifinále není špatnou bilancí, ale pokoušeli jsme se probojovat i dál. Jenže turecký Galatasaray Istanbul byl lepší. Doma jsme s ním prohráli jen 2:3, odvetu v Turecku si už soupeř pohlídal k postupu. Bereme to tak, že jedna soutěž pro nás skončila a čekají další dvě.

Dukla Liberec obhajuje prvenství v Českém poháru. Jak se chystáte?

Cílem je znovu zisk poháru, ale nebude to snadná cesta pro žádného účastníka. V semifinále narazíme na České Budějovice, druhou dvojici tvoří Karlovarsko a Kladno. Potkává se tedy nejlepší kvarteto extraligy, z něhož může vyhrát kdokoliv. Budeme muset prodat to, co máme natrénováno, abychom obstáli.

Turnaj se uskuteční ve dnech 17. a 18. února v Kutné Hoře. Co víte o tamním prostředí?

Zatím v podstatě nic. Nikdy jsem tam nebyl, je to netradiční místo pro špičkový volejbal vzhledem k nové hale, kde se ještě nehrálo. Každopádně podmínky budou pro všechny stejné.

Už pomýšlíte i na extraligové play off?

Tak to bude hlavní vrchol domácí sezony. Jdeme postupnými kroky a příprava na vyřazovací boje v extralize přijde až po skončení základní části.

Reklama

Související témata: