Hlavní obsah

McGrady nezastavil 45 body basketbalisty Dallasu

NEW YORK

Individuální heroický výkon Tracyho McGradyho nestačil v úterý basketbalistům Houstonu, aby zastavili nejlepší tým NBA Dallas. McGrady sice nastřílel favorizovanému celku Mavericks 45 bodů, Dallas však díky kolektivnímu pojetí zvítězil na domácí palubovce 109:96.

Článek

Houston v jednu chvíli vedl až o třináct bodů, ale ve druhém poločase se Dallasu podařilo McGradyho bránit a další zlom zařídil náhradník Devean George. Při stíhací jízdě proměnil čtyři trojky z pěti. "Nikdy bych neřekl, že jich může dát tolik za sebou," podivil se vyhlášený obránce a houstonský pivot Dikembe Mutombo.

O nárůst konta Dallasu se starali tradičně hlavně Nowitzki, který po svém vyhlášení Hráčem uplynulého týdne dal 30 bodů, a Josh Howard. Ten měl o dva méně. George měl svůj podíl i na tom, že McGradymu v závěru přestala vycházet střelba. "Jako náhradník mám za úkol sledovat, co je potřeba zlepšit, a pak se pokusit to zařídit," prohlásil George.

Hráčům Dallasu se tak vydařila odveta za dosud největší debakl v sezoně, který jim právě texaský rival uštědřil na začátku listopadu rozdílem 31 bodů.

Ve zbývajících dvou úterních zápasech postavily papírové prognózy na hlavu Seattle a New Orleans, patřící k nejslabším týmům Západní konference. V New Orleans se vytáhl náhradník Jannero Pargo, který 25 body dovedl domácí k výhře nad Orlandem 84:78 po prodloužení. V něm Hornets vůbec nepustili soupeře k úspěšné střelbě, jediným proměněným košem Orlanda byla trojka Keyona Doolinga osm sekund před koncem. O podobné překvapení se postaral Seattle na úkor Clevelandu, který zdolal 101:96.

Výsledky úterních zápasů NBA
New Orleans - Orlando 84:78 po prodl., Seattle - Cleveland 101:96, Dallas - Houston 109:96.

Reklama

Související témata: