Hlavní obsah

Opavský hrdina Dragoun. Šestky v závěru byly velké nervy

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Obrovské drama nabídl závěr posledního utkání Opavy v letošním ročníku Ligy mistrů. Tři čtvrtiny Opavané nad Bonnem vedli, v závěrečné čtvrtině ale o náskok přišli a zdálo se, že druhé vítězství v soutěži ztratí. Závěrečné vzepjetí, a především parádní kousek Rostislava Dragouna, který pět vteřin před koncem za nerozhodného stavu vystihl rozehrávku soupeře a po nesportovním faulu následně s velkou jistotou proměnil dva trestné hody, rozhodly o opavské výhře 73:71.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Rostislav Dragoun z Opavy a Nate Linhart z Bonnu.

Článek

Dragounovi nemuselo vůbec vadit, že jeho únik po zisku míče košem neskončil. „Trefil mi přímo ruku. Ani nevím, kde ten balón skončil. Nešlo to z mého pohledu jinak zakončit," popisoval Dragoun. „Ty šestky byly ale, vzhledem k tomu, jaké mám procento trestných hodů v sezoně, fakt velké nervy. Ale prostě jsem tam šel a věřil si, že to dám. Trochu mi pomohlo, že jsme i po nich zůstávali u míče. Měl jsem na to trochu více klidu," přiznal po utkání viditelně rozradostněný opavský basketbalista.

Opavané, kteří šli do závěrečného utkání základní skupiny s jistotou posledního místa, znovu nastupovali proti Bonnu v okleštěné sestavě. Chyběl Gniadek, Klečka a Kvapil, v průběhu utkání navíc odstoupil zraněný Zbránek. „Možná jsme s tou výhrou ani nepočítali, ale chtěli jsme se loučit dobrým výkonem a to se nám podařilo. Důležité bylo, že jsme skoro neustále vedli. Hodně nás to potom bavilo a měli jsme i dost sil v koncovce," přiblížil Dragoun, jenž ještě v sobotu v lize figuroval na listině zraněných.

„Tohle je náš velký problém. Navíc nás o víkendu čeká finále poháru. Ale nepojedeme tam prohrát hned první utkání. Hodně bude záležet na tom, kolik nás bude v pořádku," prohlásil Dragoun. Opava v semifinále Final Four, které se hraje v sobotu 9. a v neděli 10. února v Novém Jičíně, narazí na Děčín, s nímž v sezoně dvakrát vysoko prohrála. „Bylo to ale v hodně okleštěné sestavě. Nový Jičín je od Opavy kousek, věřím že diváci přijedou a udělají nám domácí prostředí. I ta výhra nad Bonnem nám může dost pomoct. Zvedli jsme si sebevědomí a tím, že to byl poslední zápas v Lize mistrů, se můžeme soustředit jen na domácí soutěže. Především pak na ligu," řekl Dragoun.

Reklama

Související témata: