Hlavní obsah

Basketbalisté Dallasu se pomstili v NBA Lakers

NEW YORK

Basketbalisté Dallasu se pomstili v NBA hráčům Los Angeles Lakers, kteří je v posledních šesti týdnech jako jediní porazili. Nejlepší tým zámořské soutěže zvítězil nad rivalem ze Západní konference 114:95. Také v druhém čtvrtečním zápasu byli úspěšnější domácí, obhájci titulu z Miami zdolali Indianu 104:101.

Článek

Lakers 7. ledna ukončili třináctizápasovou vítěznou sérii Mavericks, od té chvíle ale klub z Texasu znovu jen vítězí. Z dvaceti utkání tak prohrál jen jediné. "Pořádně nás to tehdy naštvalo, takže lepší motivaci jsme ani nemohli mít," řekl před čtvrteční odvetou rozehrávač Dallasu Jason Terry.

Sám byl jedním z šesti domácích hráčů, kteří se ve střelbě dostali nad deset bodů. Dallas po třech čtvrtinách vedl už o 23 bodů a mohl zvolnit. "V poslední čtvrtině už nám chybělo soustředění, ale jinak jsme hráli skvěle a jako tým. Ani nám to trenér nemusel připomínat," přidal se Josh Howard.

Lakers vyhráli první čtvrtinu 28:26, pak ale odpadli. "Hráli jsme dobře patnáct minut. V druhé části to soupeř zlomil a my se z toho už nevzpamatovali," uvedl kouč Lakers Phil Jackson. Nejvíce bodů nastříleli do koše jeho týmu Howard (29) a Dirk Nowitzki (27).

Slabou střelbu hostů, kteří byli po středeční prohře v San Antoniu malátní, sotva zachránil Kobe Bryant 26 body. "Na únavu se ale nemůžeme vymlouvat. Chyběla nám základní věc - nasazení," kritizoval Bryant. Dallas má v polovině základní části bilanci 33 vítězství a jen osmi porážek. Mistrovské Miami má zatím na kontě více proher (18:20), v neděli se v repríze loňského finále utkají spolu.

Indiana ve čtvrtečním duelu 13 sekund před koncem snížila po trojce Shawna Williamse na jediný bod, ale Dwyane Wade poté zakončil slalom přes celé hřiště a výhru šampionů pojistil. Celkem k ní přispěl 33 body.

Výsledky čtvrtečních zápasů NBA
Dallas - LA Lakers 114:95, Miami - Indiana 104:101.

Reklama

Související témata: