Hlavní obsah

Nocar: Klíčem bude postup ze skupiny

V pátek startuje v Německu jubilejní dvacáté mistrovství světa v házené a vylepšit desátou příčku z posledního šampionátu v Tunisku hodlají čeští reprezentanti. Jedna z opor národního celku Karel Nocar v rozhovoru pro Sport.cz věří, že v silách českého týmu je proniknout do nejlepší osmičky.

Foto: PRÁVO

Karel Nocar

Článek

Před startem mistrovství světa měl kouč Pauza obavy ze zdravotního stavu týmu. Jaká je aktuální situace? Potíže měla například brankářská jednička Galia...

Martin už je v pohodě, na Islandu odchytal dva dobré zápasy. Na prstu má dlahu, ale bude v pořádku. Ani zbytek týmu nemá vážnější zdravotní potíže.

S jakým umístěním byste byl na konci šampionátu spokojený?

My hlavně chceme jít po etapách, žádnou z nich nesmíme spálit. Nejdůležitější bude postup ze skupiny. Když se podaří postup do čtvrtfinále, tak pak můžeme jít ještě výš.

Jak dopadnou čeští házenkáři na MS?
Hlasujte v anketě Sport.cz

Jak byste popsal soupeře Česka ve skupině, Španělsko, Egypt a Katar?

Katar je jednoznačným outsiderem, nedosahuje kvalit ostatních týmů. Egypt je mančaft jako my, ale podle mě jsme my v poslední době silnější. Když se ovšem Afričané dostanou do laufu, budou zlobit. Španělé jsou mistry světa, jeden z nejlepších týmů na světě. Ale na druhou stranu budou velkými favority, my nebudeme mít co ztratit.

Kdo bude vedle domácích Němců a obhájců titulu Španělů největším favoritem?

Strašně silní budou Francouzi, kteří vyhráli poslední mistrovství Evropy. Pak samozřejmě Chorvati, kteří mají dlouhodobě výborný tým a také Dánové.

Může být výhoda, že začínáte mistrovství proti outsiderovi z Kataru, zatímco největší konkurent v boji o druhé místo Egypt změří síly s favorizovaným Španělskem?

Rozlosování máme určitě dobré. Proti Kataru se můžeme rozehrát a do zápasu s Egyptem jít v pohodě.

Těšíte se na už nyní vyprodané německé arény? Jaké jsou návštěvy v Chambéry?

Máme starou halu, kam se vejde jen dvanáct set lidí. Máme pořád vyprodáno, lepší zápasy jezdíme hrát do Albertville. Tam vyprodáme halu pro čtyři tisíce lidí. Šampionát v Německu je už téměř vyprodaný, jen v naší skupině v Brémách ještě pár lístků zbývá. Snad se je také podaří brzy prodat.

Může týmu pomoct fakt, že většina hráčů v Německu působí? Diváci by mohli české reprezentanty podpořit...

To by bylo super. Byl bych moc rád, kdyby tomu tak bylo. Ale uvidíme, až mistrovství odstartuje.

Jak jste spokojení s ubytováním v Brémách? Sever Německa házenou žije...

To je sice pravda, ale Brémy jsou spíše fotbalové město. Nehraje se tady první ani druhá bundesliga, hrdinou je Miro Klose. Bydlíme v parádním hotelu Maritim, kam jsme včera s mezipřistáním v Dortmundu dorazili.

Dorazí za vámi i manželky a přítelkyně?

Svazem nic organizované není, ale spousta jich přijede fandit po vlastní ose. Určitě najdeme i čas, kdy se s nimi uvidíme nebo zajdeme na kafíčko.

Reklama