Hlavní obsah

Nymburk obhájil pohár. Pumprlovi ale scházela vůně bazénu

Nový Jičín

Basketbalisté Nymburka ve finále Českého poháru splnili povinnost a obhájili trofej, kterou v posledních šestnácti letech získal už potřinácté. Novojičínské finále proti Opavě ukončil smečí Pavel Pumprla, který upravil na konečných 102:68. „Splnili jsme roli favorita, ale důvod k oslavě je vždy, když se vám podaří něco vyhrát. I my si to užijeme," svěřoval se jeden z mála finalistů, kteří si pamatují Nový Jičín v nejvyšší basketbalové soutěži.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Kapitán Nymburka Pavel Pumprla s pohárem pro vítěze poháru a starosta Nového Jičína Stanislav Kopecký.

Článek

Opava na vás od poločasu nestačila. Přidali jste, nebo došel soupeři dech?

Popravdě jsme trochu spoléhali na to, že Opavě dojdou síly. Možná jsme je proto v prvním poločase i trochu lehce podcenili. Tušili jsme, že v té okleštěné sestavě, ačkoliv jsou v ní už docela zvyklí hrát, to s naší širší lavičkou těžko vydrží. Ze začátku nás trochu nachytali, ale už do poločasu jsme vedli přes deset bodů. To nás trochu uklidnilo a ve druhém poločase jsme to už dohráli.

Doma jste takřka neporazitelní. Není to už rutina stále vítězit?

Důvod k oslavě je vždy, když se vám podaří něco vyhrát. I my si to užijeme. Ale jasně, zčásti je to splněná povinnost samozřejmě. Ale potěší to vždycky, obzvláště ty, kteří toho ještě nezažili tolik jako třeba Petr Benda. Ti si to užijí nejvíce. A pak si v tom našem těžkém programu konečně trochu oddychneme, soustředíme se na ligu a už to nebude v takovém zápřahu.

V Novém Jičíně se první liga hrála naposledy před osmi lety, což jste jako hráč Opavy zažil. Vzpomněl jste si na tu dobu?

Je moc fajn, že se to sem vrátilo, protože basket měl v Novém Jičíně obrovskou tradici a byla tehdy velká škoda, že to pak velmi rychle skončilo. Těžko se to vrací a Nový Jičín pořád v nejvyšší soutěží schází. Bylo by jenom dobře, kdyby se i díky nim zvedla konkurence v 1. lize a jak Nový Jičín, tak ostatní týmy by více usilovaly o postup. Tlačily by tím i na spodek nejvyšší soutěže.

Přivítal byste Nový Jičín zpátky v nejvyšší soutěže?

Moc rád bych se sem vrátil jako soupeř Nového Jičína. Atmosféra tady byla vždycky dobrá a rád jsem se sem vrátil. I ve finále byla skvělá, ale těch pár našich fanoušků nemohlo nahradit domácí kotel a to, co se tady vždy dělo.

Oživil jste vzpomínky na vypjaté souboje Opavy s Novým Jičínem?

To každopádně, ale trošku mi scházela ta typická bazénová vůně (hala je součástí komplexu venkovního bazénu - pozn. aut.). Asi trochu lépe odizolovali od té doby, co jsem tu nebyl (smích). To mi scházelo, ale určitě jsem si zavzpomínal. Zápasů jsem tady stihl odehrát docela dost. Velká škoda, že se tady nehraje pravidelněji.

Reklama

Související témata: