Hlavní obsah

Bývalý reprezentant Landa povede nově házenkáře Lovosic

Lovosice

Nevydařené účinkování házenkářů Lovosic v dosavadním průběhu extraligy nezůstalo bez odezvy ze strany vedení klubu. Počátkem tohoto týdne na lavičce aktuálně osmého celku tabulky skončil trenér Milan Berka. Tým přebírá z trenérského postu dosavadní asistent Jan Landa. A vypomůže mu klubový ředitel Vojtěch Srba, který i v minulosti vedl lovosický tým několik let v roli hlavního trenéra.

Foto: Sport.cz

Tým přebírá z trenérského postu dosavadní asistent Jan Landa (archivní foto)

Článek

Pod Berkovým vedením loni startovali házenkáři Lovosic v semifinále play off, kde nestačili na pozdějšího mistra Karvinou. V bojích o třetí místo pak podlehli celku Zubří a obsadili čtvrté místo. Navázat na něj se zatím nedaří.

Jan Landa má za sebou úspěšné hráčské období. Loni v lednu byl součástí české reprezentace, která získala na mistrovství Evropy 2018 skvělé šesté místo. V září pak ukončil v Lovosicích aktivní kariéru.

„Honza Landa je nejen skvělý obránce, ale i hecíř, který dokázal v kabině i na palubovce navodit bojovou atmosféru. V národním týmu nám bude chybět," říkal k jeho loučení reprezentační trenér Jan Filip.

Zkušený házenkář se stal u lovosického celku asistentem trenéra, ale nedávno se Landa vrátil na hřiště, aby družstvu pomohl znovu ještě jako hráč svými zkušenostmi z extraligy i národního týmu.

„Měli jsme velkou marodku, zkusil jsem klukům pomoci," vysvětlil Jan Landa svůj nečekaný přesun na palubovku. Nyní jej čeká velká zodpovědnost na trenérské lavičce. Předsevzetí a sportovní cíle klubu jsou jasné. „Bojujeme o účast v play off," zní jednoznačně z Lovosic.

Ředitel klubu Vojtěch Srba je stejně jako Landa lovosickým odchovancem a patriotem a dění v extralize ani nepříznivé postavení týmu v tabulce mu není lhostejné. Návrat na lavičku bere jako krátkodobý krok.

„Přistoupili jsme k trenérské změně, spojené s nástupem Honzy Landy, jelikož od toho očekáváme nový impuls. Je to ale spíš jen momentální řešení s tím, že uvažujeme o příchodu nového trenéra," objasnil Srba současnou situaci v týmu.

Nejbližší zápas čeká na házenkáře Lovosic v extralize již v pátek 15. února, kdy severočeský celek hostí vůbec nejtěžšího soupeře - lídra tabulky z Plzně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články