Hlavní obsah

Jícha: Natankovali jsme sebevědomí na Španěly

Zatím nejúspěšnějším střelcem české reprezentace na házenkářském mistrovství světa je kanonýr bundesligového Lemga Filip Jícha. Čtyřiadvacetiletá spojka přidala k sedmi gólům ze zápasu proti Kataru jedenáct přesných zásahů v klíčovém duelu proti Egyptu. "A Španělé to s námi nebudou mít jednoduché," varuje posledního soupeře ve skupině dvoumetrový střelec v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Jak oslavíte důležité vítězství?

Teď si ještě zajdeme do města na kafe nebo pivko, ale pak už se budeme soustředit na zítřejší večerní zápas se Španělskem.

Proti obhájcům trofeje můžete nastoupit s čistou hlavou, postup jste si už zajistili...

Španělé to s námi nebudou mít jednoduché. Už jsme proti podobně silným týmům hráli dobře, výhrou proti Egyptu jsme natankovali sebevědomí.

Egypt se ale dlouho držel, na začátku druhé půle dokonce odskočil na čtyřbrankový rozdíl. Jak jste viděl průběh utkání z hrací plochy?

Hráli jsme kvalitní zápas, na začátku druhého poločasu jsme se dostali do útlumu a nemohli to otočit. Trefili jsme i hodně tyček...

Pak se ale situace obrátila a dostali jste se do vedení. Ukázala se síla týmu?

V padesáté minutě jsme ukázali morálku, to nemělo s házenou už moc společného. Je to pro nás důležité vítězství, které nás může nastartovat.

Jak se hrálo vám osobně? Soupeř na vás nasadil od začátku osobního hlídače...

Hrálo se mi dobře, zápas jsem si užil. Byl to pro mě zážitek, takhle si s klukama zahrát.

Naopak africký tým po dvou kvalitních výkonech a těsných prohrách ztratil naději na postup do dalších bojů. Je to pro ně těžká rána?

Pro soupeře to musí být deprimující, oba zápasy dlouho vedli. Docházely jim síly a pak zmatkovali. My jsme hráli chytře.

Česká chytrost poslala Egypt do bojů o Prezidentský pohár. Schvalujete letošní rozlosování šampionátu?

Tenhle systém je dobrý. I slabší týmy mají šanci si zahrát před desetitisícovou bouřící arénou, kam by se jinak jen těžko podívaly.

Reklama

Související témata: