Hlavní obsah

Basketbalisté Phoenixu v NBA potřinácté za sebou vyhráli

NEW YORK

Basketbalisté Phoenixu prodloužili svou sérii neporazitelnosti v NBA už na třináct zápasů. V nedělním zápase na domácí palubovce rozstříleli Minnesotu 131:102 a jsou na druhém místě celé soutěže. Ještě vyšší úspěšnost má Dallas, který si nedělní výhrou na půdě obhájců trofeje z Miami připsal sedmé vítězství za sebou.

Článek

V dresu Suns se při další výhře blýskl Shawn Marion, který k 17 bodům přidal 20 doskoků. Závěrečnou čtvrtinu už za rozhodnutého stavu proseděl na lavičce. "Neuvěřitelné. Nestává se každý den, aby křídlo za tři čtvrtiny udělalo dvacet doskoků," složil svému spoluhráči poklonu rozehrávač Phoenixu Steve Nash, který si připsal 16 bodů a 11 asistencí.

Minnesotě chyběli Kevin Garnett a Ricky Davis, kteří si odpykávali disciplinární trest, a bez nich Timberwolves neměli nárok. "Byl jsem hrdý na to, jak kluci hráli bez našich dvou nejlepších střelců. Myslím, že udělali všechno, co mohli. Ale Phoenix je jeden z nejlepších týmů, které jsem za dlouhou dobu viděl, a už se kolem basketbalu chvíli pohybuji," komentoval zápas trenér Minnesoty Dwane Casey.

V repríze loňského finále byl úspěšnější Dallas, který se drží v čele ligy. Nejlepším střelcem zápasu byl s 31 body lídr Miami Dwyane Wade, i když si v první čtvrtině poranil kotník, ale Mavericks měli ve svém středu hned tři dvacetibodové střelce. Dostal se mezi ně i Jerry Stackhouse, který se dlouho nemohl rozehrát po prosincovém zranění kotníku. Nyní už se dostal do herní pohody a v závěrečné čtvrtině táhl hostující tým, když zaznamenal 16 ze svých 23 bodů.

Výsledky nedělních zápasů NBA
Miami - Dallas 93:99, Portland - Milwaukee 99:95, Phoenix - Minnesota 131:102, Philadelphia - San Antonio 85:99.

Reklama