Hlavní obsah

Debut Anthonyho po boku Iversona skončil výhrou Denveru

NEW YORK

Carmello Anthony oslavil vítězný návrat na palubovku NBA po patnáctizápasovém trestu a nejlepší střelec ligy společně s dalším kanonýrem Allenem Iversonem hned v prvním společném utkání v dresu Denveru ukázali, že by spolupráce obou individualit mohla fungovat. Nuggets porazili 115:98 nejslabší tým ligy Memphis a Anthony k tomu přispěl 28 body, Iverson přidal 23.

Článek

"Chtěli jsme celému světu ukázat, že spolu můžeme hrát. Víme, že o tom mnozí pochybují," řekl Anthony, kterému konečně vypršel distanc za účast v bitce hráčů při prosincovém utkání v New Yorku. Den po vynesení trestu přišel do týmu Iverson, čtyřnásobný král střelců NBA, se kterým se teď bude muset dělit o body. V prvním testu oba obstáli a zápas si užívali, což vypozoroval i soupeř.

"Od prvního momentu jim to klapalo a evidentně se bavili," konstatoval mistr světa Pau Gasol, který byl s 23 body nejlepším střelcem v poraženém týmu. "Uvidíme, jak jim to půjde dál, jsou každopádně nebezpečná dvojka. Je složité bránit byť jen jednoho z nich. O to je to horší, když máte proti sobě dva takové," dodal Španěl.

Nejlepším střelcem pondělního programu zápasů byl Kobe Bryant, který přivedl 42 body Los Angeles Lakers k vítězství 108:103 nad Golden State. Čtyřicetibodový výkon předvedl Bryant přesně rok poté, co nastřílel v zápase proti Torontu fantastických 81 bodů. "Tenhle den mi stále zůstává ve vzpomínkách. Lidi si to také pamatují, dost se o tom pořád mluví," řekl Bryant k prvnímu výročí jedinečného představení, při kterém vytvořil druhý nejlepší výkon všech dob v NBA po stobodovém zápase slavného Wilta Chamberlaina.

Lakers pod jeho vedením odvrátili hrozbu třetí prohry za sebou, což by byla jejich nejdelší série v sezóně. Ve stejné situaci se ocitli už počtvrté. "Jsme rádi, že jsme schopni zastavit krvácení včas a vrátit se na správnou cestu," pochvaloval si kouč Lakers Phil Jackson.

Šampióni z Miami dokázali porazit New York i bez dlouhodobě zraněného Shaquillea O'Neala a Dwyana Wadea, který se těsně před zápasem rozhodl šetřit poraněný kotník z nedělního duelu s Dallasem. Hned v úvodu se domácím povedla šňůra 27 bodů, což je klubový rekord. "Bylo to, jako kdyby hřiště bylo nakloněné a oni útočili z kopce, zatímco mi se plahočili nahoru," kroutil newyorský křídelní hráč David Lee hlavou nad neschopností zastavit nápor, po kterém tým Heat vedl 29:3.

Nejtěsnější výsledek se zrodil v Sacramentu, kde domácí Kings porazili o bod New Jersey 88:87. Hostující rozehrávač Jason Kidd nastřílel 18 bodů a přidal 10 asistencí a stejný počet doskoků, čímž získal už osmý triple double v sezoně. Cíl však nenašla jeho poslední střela těsně před koncem, kterou se pokusil strhnout výhru na stranu lídra Atlantické divize.

Výsledky:
Toronto - Charlotte 105:84, Cleveland - Orlando 79:90, Indiana - Chicago 98:91, Boston - San Antonio 89:93, LA Lakers - Golden State 108:103, Denver - Memphis 115:98, Utah - Minnesota 106:91, Sacramento - New Jersey 88:87, Miami - New York 101:83.

Reklama