Hlavní obsah

Hruban dohlédne na třetí ročník přestřelky evropských basketbalových talentů

Praha

Absolutní giganti evropského basketbalu vysílají do Prahy své talenty na třetí ročník mezinárodního turnaje Young Guns GBA Invitational. Již tradiční přehlídka budoucích basketbalových hvězd nabídne jedinečnou podívanou, na kterou zamíří také lovci talentů top agentur z Evropy i ze zámoří - DraftExpress, Eurospects a Eurohopes Basketball Prospects.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Vojtěch Hruban z Nymburka, Marc García z Fuenlabrady.

Článek

Fanoušci se mohou těšit na týmy FC Barcelona, Virtus Boloňa, Valencia Basket, IBAM Mnichov, WKK Wroclaw, Stella Azzurra Řím, USK Praha a samozřejmě pořádající Get Better Academy Europe.

V předešlých letech převzali dohled nad budoucími hvězdami Jiří Welsch a Kateřina Elhotová, letos bude patronem turnaje Vojtěch Hruban, český reprezentant a hráč ČEZ Basketball Nymburk.

"GBA do Prahy přiveze elitní evropské kluby a konkurence mezi týmy bude obrovská. Hráči budou chtít ukázat publiku a lovcům talentů to nejlepší, co v nich je, takže i když jde o juniory, bude to skvělá podívaná na kvalitní, dynamickou a fyzickou hru. Proto jsem moc rád, že můžu akci podpořit a všechny fanoušky basketbalu sem srdečně zvu," líčí Hruban.

"V GBA rozvíjíme mladé lidi s vášní pro basketbal a tvrdě s nimi pracujeme. Neustále pro ně hledáme nové příležitosti nejen v zámoří. Proto jsme se jako progresivní evropská basketbalová akademie rozhodli pro pravidelné pořádání mezinárodního turnaje. Každoročně tak máme jedinečnou možnost poměřit své síly s evropskou špičkou a získat velmi cenné zkušenosti. Pevně věřím, že se nám v započaté tradici bude dařit pokračovat," říká Julian Beťko, hlavní trenér Get Better Academy.

Akce odstartuje v pátek 22. února v pražské Sportovní hale Folimanka ve spolupráci s USK Praha. Ve třech dnech nabídne dvanáct divácky atraktivních utkání, dovednostní soutěže a zajímavé besedy.

Reklama