Hlavní obsah

Phoenix i Dallas pokračují v NBA ve vítězných sériích

NEW YORK

Basketbalisté Phoenixu vyhráli v NBA počtrnácté za sebou, když porazili Washington na jeho palubovce 127:105 a dál šlapou na paty nejlepšímu týmu soutěže Dallasu. Také texaský klub v úterý uspěl, na hřišti Orlanda zvítězil 111:95. K osmé výhře Mavericks výrazně přispěl Němec Dirk Nowitzki, jenž vstřelil 33 bodů, deset míčů doskočil a přidal osm asistencí.

Článek

Phoenix připravil Washington o vedení ve Východní konferenci, v níž jsou Wizards navíc suverénně nejlépe střílejícím mužstvem. "Slyšel jsem, že chtějí být Phoenixem Východu. Ale myslím, že Suns jsou jenom jedni. Přebývají na Západě a nějakou dobu to tak ještě bude," řekl hostující Amare Stoudemire, autor 15 bodů.

Zápas, ve kterém přišli Wizards po deseti utkáních o domácí neporazitelnost, byl i duelem kandidátů na ocenění pro nejužitečnějšího hráče. Domácí Gilbert Arenas dal 31 bodů, hostující Steve Nash o čtyři méně a k tomu přidal dalších 14 asistencí. Phoenix vedl po první čtvrtině už o 21 bodů a oplatil soupeři měsíc starou domácí prohru v prodloužení, při níž tehdy Arenas nastřílel 54 bodů.

"Nebylo to ani tak o revanši jako o respektu. Vlítli jsme na ně, protože jsou dobrý tým a nechtěli jsme je podcenit, ne kvůli touze po odplatě," řekl Nash, který zaznamenal tolik finálních přihrávek, kolik celý tým soupeře dohromady.

Dallas má formu

Phoenix vyhrál 30. zápas z posledních 32, Dallas má podobnou formu a na kontě 21 vítězství z 22 utkání. Nowitzki si skvělou sezonu vysvětluje tím, že před rokem Mavericks zůstali těsně pod vrcholem po finálové prohře od Miami. "Jsme neskutečně hladoví po úspěchu. Loni jsme byli tak blízko... Skončilo to hlubokým zklamáním, ale o to větší teď máme motivaci dřít ještě víc než vloni," řekla opora obhájců titulu v Západní konferenci.

I druhý zápas, ve kterém spolu nastoupily individuality Carmello Anthony a Allen Iverson, skončil pro Denver vítězstvím. Na výhře 117:112 v Seattlu se dohromady podíleli 55 body, nejlepší ligový střelec Anthony jich dal 34. Čtyřnásobný král střelců NBA Iverson k tomu přidal 10 asistencí, ale hlavně se dostal do elitní společnosti hráčů, kteří dosáhli mety 20.000 bodů v kariéře. Zaokrouhlil jejich počet na třicet.

Výsledky:
Philadelphia - New Orleans 102:96, Washington - Phoenix 105:127, LA Clippers - Milwaukee 115:96, Chicago - Atlanta 94:86, Seattle - Denver 112:117, Orlando - Dallas 95:111.

Reklama