Hlavní obsah

Volejbalisté Ostravy prohráli v Lize mistrů ve Friedrichshafenu

FRIEDRICHSHAFEN

Ostravští volejbalisté ve středu prohráli přímý souboj o třetí postupové místo ze skupiny D Ligy mistrů v německém Friedrichshafenu 2:3. Zatímco domácí si pojistili účast v další fázi, Ostravané se do ní mohou dostat už jen teoreticky ze čtvrtého místa. Závěrečné utkání ve skupině D severomoravský tým sehraje příští středu doma proti Panathinaikosu Atény.

Článek

Hosté u Bodamského jezera nesměli ztratit ani sadu, ale jejich naděje nepřežila 23 minut. Tak dlouhý byl úvodní set, v kterém Ostrava nezachytila nástup a přes rovnocenný boj jej ztratila rozdílem pěti míčů.

I když šance na přímý postup tím vyhasla, výběr trenéra Jaroslava Tomáše utkání nevypustil. Hostům prospělo střídání; místo nezkušeného Kadlce přišel na nahrávku slovenský reprezentant Zaťko a Ostravští v ofenzivním snažení pookřáli. Dokonce vedli 16:12, ale koncovka sady byla znovu v režii Friedrichshafenu, který po několika promarněných setbolech za 33 minut vydřel vítězství 30:28.

Německý tým možná podlehl dojmu, že se už nemůže nic stát. Domácí trenér stáhl z palubovky nedoléčeného reprezentanta a klíčového muže Schöpse a bez něj Friedrichshafen ztratil na síle. Ostrava se Zaťkem naopak vyrostla, zejména díky němu se hosté stále více prosazovali na smeči a téměř ztracené utkání dovedli k tie-breaku.

Ostrava propadla na příjmu

Na výhru, která by významně přiživila jejich šance na postup ze čtvrtého místa, však nedosáhli. V klíčové sekvenci utkání Ostrava propadla na příjmu. Domácí ve zkrácené hře zaznamenali čtyři přímé body z podání a hosté se už nevzchopili. "Velká škoda pátého setu, do té doby to byl velice vyrovnaný a z naší strany slušný zápas," řekl manažer Tomáš Zedník.

V rozhodujícím setu vítězové uplatnili svou nejsilnější zbraň - servis. Toho se Ostravští obávali nejvíce. "Nezvládli jsme to až v závěru. Hráči se tam mezi sebou několikrát špatně domluvili, čtyřikrát nám tam propadl balon a špatný příjem rozhodl o tom, že jsme prohráli," podotkl Zedník.

Český mistr však v postupovém boji ještě nesložil zbraně. Za určitých okolností by ho do další fáze mohlo posunout vítězství v posledním utkání proti Panathinaikosu. "Nějaká šance určitě pořád je. Bude záležet i na tom, jak Atény k utkání přistoupí, ale ještě se nevzdáváme," řekl Zedník s výhledem na duel proti celku, jenž už má postup jistý a dnes nečekaně podlehl na hřišti beznadějně poslední Sorie 2:3.

Výsledek - skupiny D:
VfB Friedrichshafen - DHL Ostrava 3:2 (20, 28, -22, -23, 9)
Rozhodčí: Vereecke (Fr.), Stipaničev (Chorv.). Čas: 120 min. Diváci: 2000.
Sestava Ostravy: Zaťko, Konečný, Jedlička, Cerha, Burrow, Ching, libero Správka - Zaťko, Tomáš.
Další výsledky - 9. kolo:
Skupina A: Podgorica - Düren 3:1 (19, 25, -19, 25), Innsbruck - Mallorca 1:3 (-22, 26, -20, -20).
Skupina B: Maaseik - Dynamo Moskva 1:3 (-21, -20, 22, -20).
Skupina C: Belchatów - Roeselare 2:3 (23, -17, 24, -20, -12), Macerata - Levski Sofia 3:1 (11, -26, 22, 13).
Skupina D: Soria - Panathinaikos Atény 3:2 (-18, 17, 22, -20, 12).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články