Hlavní obsah

Phoenix podruhé v sezóně vyhrál patnáct zápasů za sebou

NEW YORK

Basketbalisté Phoenixu jsou v NBA stále k nezastavení a ve středu zaznamenali už patnáctý triumf za sebou. Suns zvítězili v New Yorku nad domácími Knicks 112:107 a aktuálně ztrácí jedinou výhru na vedoucí tým ligy Dallas.

Článek

Phoenix předvedl patnáctizápasovou vítěznou sérii už podruhé v sezoně, což se naposledy povedlo před sedmi lety Los Angeles Lakers. Na vyrovnání klubového rekordu Suns měli hlavní podíl Amare Stoudemire s 30 body a 11 doskoky a rozehrávač Steve Nash s 22 body a 14 asistencemi.

Na rozdíl od úterního zápasu, kdy porazili Washington, zářili Suns především ve druhém poločase, v němž nastříleli 63 bodů. "Máme skvěle složený tým, hlavně mentálně jsme na tom dobře. A když už se nám nepovede úvod, najdeme v sobě vždycky způsob jak zápas vyhrát," pochvaloval si Nash.

Událostí dne byl i návrat Shaquillea O'Neala na palubovku. Po 35 zápasech, které zmeškal po operaci kolena, nastoupil v dresu Miami jako náhradník alespoň na 14 minut proti Indianě, ale musel strávit prohru 94:96 po prodloužení. "Je fajn být zase s klukama na hřišti, ale samozřejmě jsem ještě trochu zrezivělý. To se ale spraví," řekl O'Neal, který stihl dát pět bodů a doskočit pět míčů. Tým šampiónů ale ztratil během zápasu dvacetibodové vedení. "To je NBA," řekl Dwyane Wade, který po vynechaném zápase proti New Yorku nastřílel tentokrát 32 bodů.

Memphis překvapil v Utahu

Normální hrací doba nestačila ve středu k rozuzlení zápasů ani v dalších třech halách. V Portlandu domácí Trail Blazers porazili v nastavení 101:98 Minnesotu, na jejíž lavičce si odbyl neúspěšnou premiéru po odvolání Dwana Caseyho dosavadní asistent Randy Wittman. Timberwolves už čekají na vítězství pět zápasů.

Nečekanou domácí prohru 130:132 utrpěl Utah od nejslabšího týmu ligy Memphisu. Španělský mistr světa Paul Gasol zaznamenal při výhře outsidera triple double za 17 bodů, 13 doskoků a 12 asistencí. Memphis nevyhrál na palubovkách soupeřů předchozích deset zápasů a vytáhl se až na hřišti vedoucího týmu Severozápadní divize. Tomu nestačilo k úspěchu 39 bodů Carlose Boozera, zápas rozhodl Eddie Jones košem za zvuku klaksonu uzavírajícího prodloužení.

Dokonce dvě nastavení se konala v Clevelandu, jehož halu dobyla Philadelphia po výsledku 118:115. V nastavené pětiminutovce dal Andre Iguodala osm ze svých 34 bodů a byl strůjcem teprve třetího vítězství v sezoně na cizím hřišti. Domácím nepomohlo ani 39 bodů LeBrona Jamese.

Výsledky:
Toronto - New Orleans 90:88, Charlotte - Detroit 92:103, Cleveland - Philadelphia 115:118 po 2. prodl., Indiana - Miami 96:94 po prodl., Boston - Atlanta 76:82, Golden State - New Jersey 110:109, San Antonio - Houston 85:90, Utah - Memphis 130:132 po prodl., Sacramento - Milwaukee 114:106, Portland - Minnesota 101:98 po prodl., New York - Phoenix 107:112.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články