Hlavní obsah

Majiteli New England Patriots hrozí až rok za mřížemi. Kraft vinu odmítá

Skončí snad ve vězeňském mundůru? Majitel klubu amerického fotbalu New England Patriots Robert Kraft je obviněný v souvislosti s prostitucí. Policie má nahrávku, na které má byznysmen platit za sex. Floridské úřady zpřísnili obvinění a Kraftovi nyní hrozí až rok ve vězení. Ten jakoukoliv vinu popírá.

Foto: Usa Today Uspw, Reuters

Majitel klubu amerického fotbalu New England Patriots Robert Kraft a jeho žena Ricki Noelová.

Článek

Zahraniční média na začátku týdne informovala o případu obvinění z podpory prostituce. Zveřejnění informace vyvolalo nebývalý zájem, neboť hříšníkem má být známý americký podnikatel a majitel nejúspěšnějšího klubu NFL současnosti Robert Kraft. Obvinění mu bylo nyní zpřísněno na první stupeň. Ve vzduchu visí až jeden rok za mřížemi, peněžitá pokuta a až sto hodin veřejně prospěšných prací.

Případ si už převzal státní zástupce v Palm Beach County. Soudní líčení je naplánováno na konec března. Byznysmen požádal o soudní líčení bez přítomnosti poroty. „Pachatelé, kteří se v podobných případech dopustí svého prvního prohřešku, zřídkakdy končí ve vězení," okomentoval zvyklosti americké justice státní zástupce Dave Aronberg.

Foto: Usa Today Sports, Reuters

Majitel New England Patriots Robert Kraft pozvedá trofej Vincenta Lombardiho. Jeho tým letos vyhrál Super Bowl už pošesté.

Kauza zámožného podnikatele se týká dvou údajných návštěv salonu Orchids of Asia. Ten naoko nabízel lázeňské služby. Policii se ale podařilo rozkrýt rozsáhlou nelegální činnost podniku. Podle dostupných informací mělo za zdmi masážního salonu docházet k prostituci, omezování osobních svobod a obchodu s lidmi.

Obvinění Krafta je ale projednáváno jako samostatný případ týkající se dvou údajných návštěv salonu. K tomu má existovat důkaz v podobě videonahrávky pořízený policií města Jupiter. Majitele, pod jehož vedením Patriots šestkrát vyhráli Super Bowl, v případě odsouzení čeká i disciplinární řízení NFL. V tom mu hrozí pokuta až půl milionu amerických dolarů a zápasová suspendace.

Reklama