Hlavní obsah

Brňanky porazily v osmifinále Euroligy Pécs

BRNO

Basketbalistky Gambrinusu Sika Brno vstoupily v úterý úspěšně do vyřazovacích bojů Euroligy. V prvním zápase úvodního kola play-off zdolaly především díky skvělému nástupu do druhé půle maďarskou Pécs hladce 80:47 a už jen jediná výhra je dělí od postupu mezi osm nejlepších týmů soutěže. Odveta je na pořadu v pátek v Pécsi, případné rozhodující třetí střetnutí by se hrálo příští středu opět v Brně.

Článek

"Jsem velice spokojený s vítězstvím i výkonem svého týmu. Zejména za hru v obraně musím holky pochválit, ale i směrem dopředu jsme si počínali velmi dobře," tvrdil šťastný kouč obhájkyň prvenství Jan Bobrovský, který se vrátil na lavičku měsíc po prodělaném infarktu.

"Mimořádně se nám dařilo hlavně ve třetí čtvrtině. Docela mě překvapilo, že v závěru střetnutí už maďarský tým téměř nebojoval. Jasné vítězství nám zvedne sebedůvěru, pokusíme se sérii zakončit už v pátek v Maďarsku," dodal.

Brňanky bez zraněné americké pivotky Youngové v základní sestavě Večeřová, Nolanová, Machová, Kulichová a Vítečková rychle vedly 7:0, ale o náskok záhy přišly a až do začátku druhé čtvrtiny se žádnému celku nepovedlo získat výraznější náskok. Teprve od stavu 22:22 domácí odskočily díky několika rychlým protiútokům na devítibodový rozdíl a do druhé půle vstupovaly se sedmibodovým vedením.

Naše hráčky rozhodly definitivně o vítězství hned po přestávce, kdy basketbalistky Pécse absolutně nestačily čelit jejich útočné smršti. Třetí desetiminutovku vyhrály české mistryně jednoznačně 24:6 a střetnutí poté už dokončily v exhibičním tempu za aplausu plného hlediště.

"V těch chvílích jsme nebyli vůbec schopni dát koš. Brno nás rozebralo skvělým pohybem. Vyhrálo naprosto zaslouženě, my jsme měli minimum hráček, které dokázaly úspěšně zakončit. Doma ale uděláme všechno pro to, abychom se ještě vrátili do Brna ke třetímu zápasu," říkal odhodlaně trenér Pécse László Rádgéber.

Euroliga - osmifinále
Gambrinus Sika Brno - Pécs 80:47 (21:16, 37:30, 61:36)
Nejvíce bodů: Vítečková 19, Nolanová 16, Žirková a Kulichová po 14, Machová 10 - Ivanyiová 15, Ivkovičová-Béresová a Vajdová po 10. Rozhodčí: Zurapovič (Bos.), Javor (Slovin.). Fauly: 13:16. Trestné hody: 18/13 - 10/7. Trojky: 9:4. Diváci: 1800.

Reklama

Související témata: