Hlavní obsah

Náhradníci zařídili Dallasu vítězství nad Seattlem

NEW YORK

Basketbalisté Dallasu vybojovali v úterý v NBA čtrnácté vítězství na domácí palubovce za sebou. K výhře nad Seattlem 122:102 největší měrou přispěl náhradník Austin Croshere, který si 34 body vylepšil osobní rekord v lize. Kanonýr Dirk Nowitzki byl tentokrát až pátým nejlepším střelcem aktuálního lídra soutěže a Josh Howard měl volno, aby mohl být u porodu svého prvního dítěte.

Článek

Croshere díky tomu dostal nezvykle hodně prostoru ukázat se a využil toho dokonale. "Jednoho dne musím Joshově dítěti poděkovat, že přišlo na svět zrovna dneska a dalo mi tak šanci," řekl s úsměvem úterní hrdina, který přišel v létě z Indiany. V úterý dal do koše Seattlu sedm z deseti trojek a zastoupil tak druhého nejlepšího střelce týmu Howarda.

"Dneska nám ten zápas vyhrála lavička," vyzdvihl trenér Avery Johnson. "Croshere je strašně pracovitý. Na trénink chodí dřív než ostatní a odchází mezi posledními," pochválil jej. Pokud Dallas vyhraje doma i příští dvě utkání, vyrovná klubový rekord z loňské sezóny, v níž došel do finále.

Jeho tehdejší přemožitelé z Miami si snadno poradili s Milwaukee, které porazili o třicet bodů. Ráz zápasu favorité udali hned v úvodní čtvrtině vedením 35:14, takže brzy dostali šanci náhradníci. Dwyane Wade poslední část proseděl spokojeně na lavičce, to už měl na kontě 28 bodů.

V úterý byly všechny domácí týmy stoprocentní, bitvu o prvenství ve Východní konferenci tak vyhrál Washington nad Detroitem 104:99. Radost ale vítězům zkalilo zranění Antawna Jamisona, jenž odkulhal s bolavým kolenem po srážce se spoluhráčem už v sedmé minutě. Místo s týmem do Toronta se vydal do nemocnice na vyšetření.

Bývalí šampioni Lakers prohráli už potřetí za sebou. Na porážce v New Yorku 94:99 se podepsala i absence nejlepšího střelce losangeleského celku Kobeho Bryanta, který pykal za úder loktem do obličeje. Za nebezpečný faul na Mana Ginobiliho ze San Antonia mu vedení NBA zastavilo činnost na jedno kolo. Proti Bostonu už dnes pátý nejlepší střelec soutěže znovu nastoupí.

Výsledky:
Washington - Detroit 104:99, Cleveland - Golden State 124:97, Dallas - Seattle 122:102, New York - LA Lakers 99:94, Miami - Milwaukee 110:80, Indiana - Boston 103:96.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články