Hlavní obsah

Volejbalistky Přerova srovnaly čtvrtfinálovou sérii s Prostějovem

Přerovské volejbalistky porazily ve čtvrtfinále extraligy Prostějov 3:0 a vyrovnaly stav série s desetinásobnými mistryněmi na 1:1. Nejlepší tým dlouhodobé části Olomouc si naopak připsal druhou výhru nad Ostravou, podruhé vyhrála rovněž liberecká Dukla.

Foto: Sport.cz

Volejbalistky Prostějova - ilustrační foto.

Článek

Šestý celek tabulky Přerov vyhrál úvodní set 25:23, v druhé sadě pak prostějovské obhájkyně titulu deklasoval rozdílem 11 bodů. V třetí sadě se vedení několikrát přelilo z jedné strany na druhou, koncovku ale znovu ovládl domácí tým.

Prostějovský trenér Lubomír Petráš si postěžoval, že jeho svěřenkyně nezvládly ostré podání domácích hráček. "Příjem nám úplně odešel. Přerovu se pak samozřejmě mnohem líp bránilo, někdy jsme dělali na hřišti až naivní věci. Náš slabý výkon nemohl na tak výborně hrajícího protivníka stačit. Musíme jít dál a dát všechno do příštího zápasu," řekl Petráš.

Hlavní přerovskou oporou byla autorka 18 bodů Vendula Měrková. Domácí hráčky výborně blokovaly, obranou na síti získaly 16 bodů.

Olomouc ani podruhé neztratila s Ostravou set a v sobotu může v domácím prostředí postoupit do semifinále. "První set vyrovnaný, my jsme byli nekoncentrovaní, dělali jsme chyby. Ostrava se chytla, koncovka byla naštěstí pro nás. Pak už zápas proběhl v klidu, byl podobný jako v Olomouci, měli jsme ho pod kontrolou. Nejsem spokojený s množstvím našich nevynucených chyb," uvedl olomoucký trenér Jiří Teplý.

Liberec si druhou výhru nad KP Brno připsal až po tie breaku. Naopak brněnské Šelmy vyrovnaly sérii s Olympem Praha díky hladkému třísetovému vítězství.

Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy žen - 2. zápasy:
Ostrava - Olomouc 0:3 (-23, -12, -17)
Nejvíce bodů: Diatková 11, Faltínová 9, Zemanová a Nečasová po 6 - Orvošová 15, Michalíková 11, Kossányiová a Strušková po 8. Stav série: 0:2.
Přerov - Prostějov 3:0 (23, 14, 23)
Nejvíce bodů: Měrková 18, Personová 11, Šapovalová 10 - Bežandolská 9, Horká 7, Toufarová 6. Stav série: 1:1.
KP Brno - Liberec 2:3 (-20, 15, 19, -12, -10)
Nejvíce bodů: Skibová 23, Pavlíková a Meidlová po 12 - Pištěláková 16, Mikšíková 14, Šustrová 13. Stav série: 0:2.
VK Brno - Olymp Praha 3:0 (16, 21, 14)
Nejvíce bodů: S. Janečková 23, Svobodníková 15, Boulová 5 - Komárková 10, Staňková a Kalhousová po 8. Stav série: 1:1.

Reklama