Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu prohráli v NBA pošestnácté za sebou

NEW YORK

Basketbalisté Miami vyhráli ve středečním utkání NBA 91:79 v Bostonu a uštědřili domácímu týmu Celtics šestnáctou porážku za sebou. Nejúspěšnější klub historie ligy tak má v současnosti na kontě stejně proher jako mistrovských titulů.

Článek

Boston sice vedl v první čtvrtině o dvanáct bodů, pak ale začal úřadovat Dwyane Wade, který v utkání zaznamenal 30 bodů a devět asistencí. "Věděli jsme, že to nebude nic lehkého, že na nás od začátku vlítnou. Naštěstí jsme tu jejich bouřku přečkali bez úhony," řekla s úsměvem hvězda obhájců titulu po zápase.

Poslední kapkou smůly byla pro Boston ztráta Wallyho Szczerbiaka, který si obnovil zranění kotníku, když po pokusu o blokování střely zakopl o nohu spoluhráče sedícího na střídačce. "Co jsem komu udělal? Je tohle normální? Sotva se uzdravím, zraním se o spoluhráčovu nohu. Může to být vůbec horší..." postěžoval si Szczerbiak agentuře AP.

Zatímco pro Boston šestnáctka nebyla šťastným číslem, v Dallasu z ní měli velkou radost. Výhrou 113:97 nad Memphisem totiž vyrovnali klubový rekord v domácí neporazitelnosti.

V Torontu na sebe skvělým výkonem upozornil Chris Bosh. V souboji s Orlandem zaznamenal 41 bodů a přispěl k vítězství 113:103. Není divu, že fanoušci v hale dali skandováním "MVP" jasně najevo, kdo je podle nich nejužitečnějším hráčem ligy. "Tak je to správné, tak to má být," usmíval se dvaadvacetiletý hráč. "Mám v plánu trofej získat. Teď je však asi ještě příliš brzy. Ale zápasy jako tenhle mi určitě pomůžou," dodal.

"Když proti vám stojí Chris, je to jako by proti vám hráli navíc čtyři muži. Hraje jako čtyři lidi v jednom těle," pochválil svého soupeře pivot Dwight Howard.

Návrat po čtyřzápasové pauze nevyšel Allenu Iversonovi. Při prohře Denveru s New Orleans 112:114 sice nastřílel 22 bodů, ale obnovil si zranění kotníku. "Uspěchal jsem to. Chtěl jsem pomoci týmu, ale takhle jsem mu spíš uškodil. Budu si muset dát delší pauzu," dodala hvězda Denveru s tím, že kvůli léčení zřejmě poprvé v kariéře vynechá i Utkání hvězd, které se hraje 19. února.

Toronto - Orlando 113:103
Philadelphia - Charlotte 92:83
Washington - San Antonio 83:110
Atlanta - New Jersey 85:87
Denver - New Orleans 112:114 po prodl.
Indiana - Seattle 102:103
Boston - Miami 79:91
Minnesota - Golden State 121:93
Dallas - Memphis 113:97
Cleveland - LA Clippers 94:77

Reklama