Hlavní obsah

Kladenští volejbalisté vyrovnali semifinálovou sérii s Libercem

Kladno

Kladenští volejbalisté vyrovnali semifinálovou sérii s Libercem. Svěřenci trenéra Milana Fortuníka doma prohráli úvodní set, ve čtvrté sadě pak nevyužili mečbol, ale nakonec zvítězili 3:2. Třetí zápas se v hale liberecké Dukly hraje v úterý.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Ilustrační snímek.

Článek

Liberec doma vyhrál první semifinálový duel hladce 3:0 a sebevědomě nastoupil také v kladenské hale. Dukla se dokázala vyrovnat i s tím, že se domácí hráči od samého začátku soustředili na pečlivou obranu univerzála Štokra, a získala úvodní set.

Jenže druhá sada přinesla úplně jinou podívanou. Kladno se blýsklo šesti esy, proměnilo všech 13 útoků a rychle vyrovnalo. Štokra na hřišti nahradil mladík Indra, ale hosté dál ztráceli. Třetí set prohráli o pět bodů, ale ve čtvrtém dějství se vzepřeli, odvrátili mečbol a vynutili si tie-break.

Dukla v něm vedla 11:9, pak se ale dostal na podání domácí smečař Vemič a velkou měrou přispěl k zásadnímu obratu na 13:11. Při mečbolu pak chyboval liberecký nahrávač Srb.

"Liberec ukázal, že je velké mužstvo, po jasně prohraném (druhém) setu to dotlačili do tie-breaku. V pátém setu to už vypadalo, že taháme za kratší konec, ale já jsem hlavně rád, že se naše hra proti prvnímu zápasu v Liberci zlepšila," řekl České televizi Fortuník.

Liberecký kouč Michal Nekola souhlasil. "Domácí hráli mnohem lépe, byli důslednější a agresivnější. V závěru rozhodly dvě naše chybičky," konstatoval.

Liberec hrál naposledy ve finále extraligy v roce 2016, kdy získal titul. Kladno se může do finále probojovat potřetí za sebou. V druhé semifinálové sérii vedou českobudějovičtí vítězové základní části nad Ostravou 2:0.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 2. zápas:
Kladno - Liberec 3:2 (-22, 12, 20, -24, 12)
Nejvíce bodů: Baranov 16, Vemič 15, Zajíček a Hýský po 13 - Pietruczuk 12, Indra a Grut po 10. Stav série: 1:1.
Baráž - 1. zápas:
Benátky nad Jizerou - SGLD Brno 0:3 (-26, -25, -22).
2. zápas:
Benátky nad Jizerou - SGLD Brno 2:3 (16, -19, -17, 19, -7), stav série 0:2.

Reklama