Hlavní obsah

Basketbalisté Dallasu v NBA podeváté za sebou vyhráli

NEW YORK

Vedoucí tým soutěže Dallas dosáhl v zámořské NBA už devátého vítězství za sebou, když ve čtvrtek vyhrál 80:77 na palubovce Houstonu. Hrdinou koncovky vyrovnaného utkání byl Jason Terry, kterému se přitom v zápase jinak vůbec nedařilo. Minutu před koncem ale poslal teprve svým druhým košem ze hry Mavericks do vedení a v posledních sekundách potvrdil výhru hostů z trestných hodů.

Článek

"Občas to tak prostě je, že míči se do koše nechce. Ale zůstal jsem koncentrovaný," řekl Terry, který do poslední minuty trefil jedenkrát koš z devíti střel. Jeho trenér Avery Johnson pak žertoval, že to se soustředěností jeho svěřence nebylo zase tak žhavé. "Možná už se viděl v soutěži trojkařů při All Star víkendu. Ale je jasné, že nám ten zápas vyhrál," řekl Johnson. Terry celkem nastřílel jen devět bodů, lídrem byl opět Dirk Nowitzki s 26 body, o bod německou hvězdu předčil na druhé straně Tracy McGrady.

Ve druhém zápase posledního hracího dne před nedělním zápasem All Star podlehli Los Angeles Lakers 108:114 Clevelandu, za který se blýskl osmatřiceti body LeBron James, dvouciferným počtem bodů přispělo i šest jeho spoluhráčů. Kobe Bryant v domácím dresu Lakers nastřílel 34 bodů a nezabránil páté porážce Lakers za sebou. Kouč Phil Jackson nikdy v kariéře déle na vítězství nečekal.

Výsledky:
Los Angeles Lakers - Cleveland 108:114, Houston - Dallas 77:80.

Reklama