Hlavní obsah

Házenkáři Karviné opět zdolali Duklu, vyhrála i Plzeň

Karviná/Plzeň

Obhájci titulu z Karviné zahájili vítězně semifinálovou sérii extraligy házenkářů. Duklu porazili na domácí palubovce po skvělém prvním poločase 33:29, na pražský tým vyzráli i popáté v sezoně a získali první z potřebných tří bodů k postupu do bojů o další trofej. Úspěšně vstoupila do semifinále také Plzeň, která doma přehrála Jičín 31:29.

Foto: Sport.cz

Karvinský Jan Užek (s míčem) na ilustračním fotu

Článek

Karvinští v této sezoně zdolali Duklu potřetí v extralize a dvakrát si s ní poradili i ve finále Českého poháru, který v lednu vybojovali. Dnes po vyrovnané úvodní desetiminutovce odskočili do trháku, vedení 9:6 navýšili pětigólovou sérií a poločas vyhráli 16:9.

Hostující tým po změně stran výrazně zabral, zlepšil ale jen útočnou činnost a tak ani dvaceti brankami skóre neotočil. Nejblíže se Dukla přiblížila Baníku na rozdíl dvou gólů (18:20).

"Měli jsme ve druhé půli výpadek, ale Dukla není žádný provinční mančaft, ona nic nezabalí a bylo jasné, že bude bojovat až do konce. V momentě, kdy se k nám přiblížila, bylo potřeba zachovat klid a nezačít zmatkovat. Věřit, že další šanci proměníte. To jsme vydrželi," řekl karvinský kouč Marek Michalisko. Série bude pokračovat ve středu na půdě Dukly.

Jičín začal v Plzni nadějně, v úvodu výtečně chytal Filip Veverka, ale tříbrankový náskok hostů se záhy rozplynul. Na jičínského gólmana našel recept především Jakub Tonar a v druhé půli Západočeši vedli až o sedm branek. Jičín se ještě dvakrát dokázal přiblížit, ale plzeňskou výhru neohrozil.

Autor šesti plzeňských branek Jan Chmelík uznal, že se utkání nevyvíjelo podle představ domácích hráčů. "Ale řekli jsme si, že budeme makat až do konce, že jsme na tom fyzicky lépe a měli bychom je porazit," řekl České televizi. "Ukázalo se, jak zkušené mužstvo Plzeň má, ale taky to, že se s nimi dá hrát," prohlásil nejlepší jičínský střelec Martin Kovařík.

Semifinále play off házenkářské extraligy mužů - 1. zápasy:
Karviná - Dukla Praha 33:29 (16:9)
Nejvíce branek: Jan Užek 7, Brůna 5, Monczka, Zbránek a Plaček po 4 - Patzel 11/2, Sviták 8/1, Jeníček 3.
Plzeň - Jičín 31:29 (17:14)
Nejvíce branek: J. Tonar 7, Chmelík 6, Šindelář 5 - Kovařík 6, Šulc 4/3, Kubík 4.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články