Hlavní obsah

Utkání hvězd NBA vyhrál díky Bryantovi Západ

LAS VEGAS

Výběr Západní konference vyhrál 56. Utkání hvězd basketbalové NBA. V Las Vegas se o jeho vítězství 153:132 nad Východní konferencí zasloužil především autor jednatřiceti bodů Kobe Bryant z Los Angeles Lakers, který se podruhé v kariéře stal nejužitečnějším hráčem tradičního exhibičního utkání. V celkové bilanci ale stále mají navrch basketbalisté "Východu" s 35 triumfy.

Článek

Ti vyhráli i předchozí dva ročníky, ale tentokrát neměli šanci. V ofenzivním utkání prakticky bez obran, kde diváky baví nespočet pohledných kombinací či efektních smečí, se výběr Západní konference už v prvním poločase především díky 17 bodům Bryanta dostal do dvacetibodového vedení a nepřipustil pochybnosti o svém úspěchu.

"Nikdo z nás nechtěl prohrát třikrát za sebou," poznamenal Bryant, který proměnil třináct ze čtyřiadvaceti střeleckých pokusů a přidal k tomu šest získaných míčů, šest asistencí a pět doskoků. Bryant dnes navázal na titul nejužitečnějšího hráče Utkání hvězd z roku 2002 ve Philadelphii.

Byli více energičtí

"Západ" tak nedopustil opakování blamáže z loňského klání v Houstonu, kde v průběhu utkání vedl až o 21 bodů, ale pak neustál nápor svých konkurentů a nakonec musel strávit těsnou prohru o dva body. Tentokrát se žádné drama nekonalo, Bryant a spol. jasně dominovali prvním třem čtvrtinám, kdy nasázeli ohromujících 119 bodů a soupeři dovolili debakl zmírnit jen v závěrečném dějství.

"Byli více energičtí než my. Když jsme loni prohrávali, tak oni potom míjeli spoustu střel a my se mohli dotáhnout, to se dnes neopakovalo," uvedl trenér poraženého výběru Východní konference Eddie Jordan.

Vítězům nakonec chyběly jen dva body k tomu, aby vyrovnali střelecké maximum All Star Game z roku 2003. Historickým rekordem je ale 55 asistencí mužstva "Západu" v jediném utkání.

Západ - Východ 153:132 (39:31, 79:59, 119:88)
Nejvíce bodů: Bryant 31, Stoudamire 29, Anthony 20, Marion 18, Allen 12 - James 28, Howard 20, Johnson 12, Bosh 11, O'Neal a Wade po 10. Diváci: 15 694.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články