Hlavní obsah

Česko-slovenský pohár získaly brněnské volejbalistky

MIKULOV

Brněnské volejbalistky získaly znovu po čtyřech letech Česko-slovenský pohár. Ve finále v Mikulově porazily loňské i předloňské vítězky této soutěže z pražského Olympu 3:2 a oplatily jim tak nedávnou prohru z finále národního poháru. V sobotu se navíc titíž soupeři znovu utkají v posledním kole dlouhodobé části extraligy.

Článek

Brňanky do zápasu vstoupily s odhodláním navázat na úterní výborný výkon a vítězství nad slovenským mistrem ze Senice. Naopak trenér Olympu Stanislav Mitáč poslal na hřiště náhradní nahrávačku Bízovou a blokařku Duspivovou. Brno kralovalo na bloku i v útoku, zatímco Olymp nebyl schopný vymyslet účinnou protizbraň a úvodní set hladce prohrál.

Do druhého setu pak nastoupila nejsilnější sestava Pražanek s nahrávačkou Chroustovskou a blokařkou Sládkovou a po změnách v sestavě se zásadně změnil i obraz hry. Olymp zlepšil úspěšnost v útoku, prosazovala se především Havlíčková, naopak Brňanky se začaly trápit na příjmu. "Dal jsem na začátku příležitost i jiným hráčkám, ale tradiční základní sestava je evidentně silnější," prohlásil trenér Olympu Mitáč.

Zdálo se, že Olymp kráčí za dalším vítězstvím, ale od čtvrtého setu brněnské hráčky zrychlily hru a podařilo se jim zápas zachránit. Sice ztratily nadějný náskok 20:12, ale v dramatické koncovce dokázaly přece jen se štěstím zvítězit a vynutit si pátý set. Utkání pak rozhodla série podání Brňanek, která jim vynesla vedení 13:9.

"Jsem rád, že jsme Olympu oplatili porážku, určitě to pomůže sebevědomí našich hráček. Utkání rozhodla větší pestrost našeho útoku, soupeř se prosazoval pouze přes Havlíčkovou," uvedl po utkání trenér Brna Miroslav Čada. "Jsem přesvědčen, že závěr čtvrtého setu byl ovlivněn chybami rozhodčích. Tie-break rozhodla naše slabší útočná síla, které Brno dokázalo využít," prohlásil po zápase trenér Olympu Mitáč.

Třetí místo obsadila Senica po třísetové výhře nad Slávií UK Bratislava.

Finále:
KP Brno - Olymp Praha 3:2 (14, -21, -19, 29, 10)
Rozhodčí: Záhorcová, Krsek. Čas: 118 min. Diváci: 300.
O 3. místo:
Senica - UK Bratislava 3:0 (23, 18, 15)
Rozhodčí: Krsek, Záhorcová. Čas: 67 min. Diváci: 200.

Reklama