Hlavní obsah

Volejbalisté Ostravy prohráli i v Tours a v Lize mistrů končí

Volejbalisté Ostravy vypadli z Ligy mistrů. Vedoucí tým české ligy prohrál v odvetě prvního kola play off ve francouzském Tours 1:3 a po stejné porážce v úvodním utkání byl vyřazen. Ostrava mohla na půdě šestého celku francouzské ligy ztratit maximálně jeden set, ale soupeř překvapení nedopustil. I přes prohru však hosté Ligu mistrů opustili se ctí.

Článek

Vyrovnanou zahajovací sadu totiž propásli až v koncovce a pak favorita díky přesnějšímu útoku a nechytatelným smečům Konečného s Burrowem dokonce převálcovali rozdílem osmi bodů.

Zatímco v prvním duelu měla Ostrava problém s plachtícím servisem, tentokrát zvládla příjem hladce, ovšem od třetího setu jí dělaly problémy výpady Tours středem sítě. Domácí pod tíhou okolností přepnuli na maximum.

Jejich rychlá hra, které se trenér DHL Jaroslav Tomáš obával, se rozběhla na plné obrátky. Předloňský vítěz Ligy mistrů si udržoval odstup tří až čtyř bodů, který v závěru umocnil lepší obranou a vybojoval potřebný druhý set.

Domácí kouč Bašič pak posadil většinu z opor na střídačku a šetření sil se mu málem vymstilo. Ostrava v závěru dotáhla manko, za stavu 22:24 odvrátila dva mečboly, ale na dramatickou koncovku se všechna odpočívající esa Tours vrátila na palubovku a nakonec definitivně odrazila ostravskou vzpouru.

"Zahráli jsme dobré utkání. Prakticky tři sety naše naděje žila, a i když jsme pak rozhodující sadu prohráli, kluci nerezignovali a vydali ze sebe maximum. Tours asi o něco lépe bránilo a měli jsme potíže s jejich útokem středem sítě," řekl ČTK ostravský manažer Tomáš Zedník.

Tours VB - DHL Ostrava 3:1 (21, -17, 19, 27)
Rozhodčí: Russakis (Řec.), Vaz de Castro (Port.). Čas: 99 min. Diváci: 2500. První zápas 3:1, postupuje Tours.
Ostrava: Kadlc, Burrow, Cerha, Konečný, Ching, Jedlička, libero Správka - M. Tomáš, Kubala, Kořistka.

Reklama

Související témata: