Hlavní obsah

Dallas porazil obhájce trofeje z Miami

NEW YORK

Basketbalisté Dallasu prodloužili svou vítěznou sérii v zámořské NBA už na deset zápasů, když v repríze loňského finále porazili 112:100 obhájce trofeje z Miami. V dresu Mavericks ve čtvrtek znovu zářil Němec Dirk Nowitzki, který tentokrát zaznamenal jednatřicet bodů a jedenáct doskoků.

Článek

Hosté se naopak museli obejít bez lídra týmu Dwyana Wadea, který má zraněné rameno a zvažuje operaci. Pokud by opravdu sáhl k chirurgickému zákroku, sezóna by pro něj skončila. Wade si při středečním zápase v Houstonu vykloubil rameno a soukromým letadlem odcestoval do miamské nemocnice, kde ho vyšetřil týmový lékař Harlan Selesnick.

Další postup je zatím ve hvězdách. "Wade v současnosti zvažuje možnosti léčby, které mu lékaři navrhli. Musí se o nich poradit s rodinou, prezidentem klubu i trenérem Heat Patem Rileym a pak se rozhodne, jakým směrem se bude ubírat," uvedl klub v oficiálním prohlášení.

Ve čtvrtek to úřadující šampióni bez Wadea nezvládli a v Dallasu jasně prohráli. "Musíme na to zapomenout. Mockrát vás něco šokuje. Jsme velcí kluci, jsme profesionálové. Oni na tento zápas čekali a my jsme nenašli dobrou odpověď na nepřízeň osudu," řekl po zápase trenér Riley. Zatímco jeho Miami řeší vážné problémy kvůli zranění své opory, Dallas se veze na vítězné vlně. Uspěl v jednatřiceti z posledních třiatřiceti zápasů.

Chicago vyhrálo po šesti zápasech

Nevídaný závěr mělo utkání Washingtonu se Sacramentem. Za stavu 109:106 pro domácí necelou sekundu před koncem Brad Miller více než dvacetimetrovým pasem našel Johna Salmonse, který si vykročil za trojkovou hranici a vystřelil. Když míč proletěl obroučkou, hráči hostujícího Sacramenta vyběhli na palubovku a bouřlivě oslavovali prodloužení. Rozhodčí však koš posoudili jen jako dvoubodový a následovala kontrola videozáznamu.

Při ní se ukázalo, že arbitři chybovali hned dvakrát. Salmons se trefil za tři body, ale světla kolem koše signalizující konec zápasu se červeně rozsvítila v okamžiku, kdy ještě měl lehký kontakt s míčem. Koš tak padl po čase a Washington se radoval z vítězství. Třiačtyřiceti body k němu přispěl Gilbert Arenas.

Basketbalisté Chicaga ukončili šestizápasovou sérii porážek, když vyhráli 84:78 v Clevelandu. O úspěch Bulls se postaral především Ben Wallace, který ke čtrnácti bodům přidal devatenáct doskoků a sedm bloků. Navíc v závěru proměnil klíčové trestné hody. "Byl úžasný. Když hraje s takovým nasazením, může dosahovat podobných čísel," zářil nadšením trenér Bulls Scott Skiles.

Výsledky:
Washington - Sacramento 109:106, Dallas - Miami 112:100, Cleveland - Chicago 78:84.

Reklama

Související témata: