Hlavní obsah

Dallas si zlepšil v NBA klubový rekord v domácí vítězné sérii

NEW YORK

Basketbalisté Dallasu si připsali proti Denveru devatenácté domácí vítězství za sebou a vylepšili tak klubový rekord. Nejlepší tým NBA zvítězil v sobotu 115:95, německému kanonýrovi Dirku Nowitzkému scházely dvě asistence k 31 bodům a jedenácti doskokům, aby poprvé v kariéře dosáhl na ceněný triple-double.

Článek

První poločas lídr soutěže sice vyhrál o čtyři body, ale v kabině se o přestávce hodně mluvilo o nutnosti zlepšit obrannou činnost. Hvězdy Denveru Carmelo Anthony a Allen Iverson totiž během první poloviny utkání nastřílely dohromady 37 bodů. Ve druhém poločase už hráči Mavericks takové střelecké manévry nedopustili. Lídři hostů dali dohromady třiadvacet bodů, ale také ztratili šestnáct míčů.

"Ve druhém poločase měli dobrou defenzivní taktiku. Přidali na obrátkách. Někdy na mě vyskočili, jindy se zase snažili zabránit průniku pod koš," složil soupeřům poklonu Iverson, který v závěrečné čtvrtině neproměnil ani jeden ze šesti pokusů z pole a navíc ztratil tři míče. "Moje ztráty dnes Nuggets ublížily. Nikdy bych neřekl, že to pro mě byl dobrý zápas, i kdybych dal čtyřicet bodů," dodal autor šestadvaceti bodů.

Basketbalisté San Antonia vyhráli popáté za sebou, když na domácí palubovce porazili 102:71 Seattle. Šampionům z roku 2005 se podařilo stabilizovat výkony a díky tomu se radují z nejdelší vítězné série v této sezoně. "V posledních pěti zápasech jsme hráli skvěle," pochvaloval si Tony Parker, s jednadvaceti body nejlepší střelec zápasu.

Výsledky:
LA Clippers - Golden State 103:90, Charlotte - Toronto 76:93, Utah - Boston 105:87, Milwaukee - Philadelphia 109:90, Dallas - Denver 115:95, San Antonio - Seattle 102:71.

Reklama