Hlavní obsah

Basketbalisté Miami vyhráli první zápas bez zraněného Wadea

NEW YORK

Úřadující šampióni NBA z Miami porazili v nedělním utkání basketbalisty Clevelandu 86:81 a připsali si první vítězství bez opory Dwyana Wadea, jenž si v minulém týdnu poranil rameno. Nejlepším střelcem týmu Heat byl pivot Shaquille O'Neal, který k 19 bodům přidal jedenáct doskoků.

Článek

Clevelandu nešla střelba, hosté proměnili v průměru jen jednu střelu ze tří pokusů. "Když se podíváte na jejich soupisku, mají na ní pět nebo šest lidí, kteří hráli v Utkání hvězd, a navíc výborného kouče. Těžko jsme si mohli myslet, že sem přijedeme a vyhrajeme jen proto, že nemají Dwyana Wadea," řekl kouč Cavaliers Mike Brown.

Dramatický závěr zápasu mezi Detroitem a Chicagem vyřešil až koš domácího Chrise Webbera dvě vteřiny před koncem. Po oddechovém čase už Bulls nedokázali prohru odvrátit, Ben Gordon z tříbodové vzdálenosti minul.

Směs jásotu a odmítavého bučení

První zápas po přestupu do Chicaga odehrál v Detroitu Ben Wallace, který předtím strávil v týmu Pistons šest sezón. Ve vyprodaném hledišti ho uvítala směs jásotu a odmítavého bučení, které pak při každém jeho kontaktu s míčem převažovalo. A sám Wallace, čtyřikrát vyhlášený nejlepším obráncem ligy, ještě fanoušky popichoval k bouřlivějším projevům. "Znám je, vím, co umějí. Chtěl jsem zkusit, jak hlasitě na mě dokážou bučet," prohlásil 206 cm vysoký pivot, který vstřelil šest bodů a osm míčů doskočil.

Amare Stoudemire si vylepšil střelecké maximum v sezoně na 43 bodů, přidal 16 doskoků a dovedl Phoenix k vítězství v Atlantě. Suns tak neprohráli ani třináctý zápas v halách soupeřů z Východní konference a ke zkompletování ojedinělé série jim schází už jen úterní duel proti Indianě a středeční utkání ve Filadelfii.

Čtyřicetibodové hranice v neděli dosáhl i Vince Carter z New Jersey Nets, kteří otočili utkání s New Yorkem a zvítězili 101:92. Carterovi se přitom podobný kousek povedl už podruhé z posledních tří zápasů, ve středu nastřílel do koše New Orleansu ještě o šest bodů víc.

Výsledky:
Detroit - Chicago 95:93, Atlanta - Phoenix 106:115, Orlando - Houston 93:97, Indiana - Sacramento 93:110, Minnesota - Washington 98:94, New Jersey - New York 101:92, Golden State - LA Lakers 85:102, Miami - Cleveland 86:81.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články