Hlavní obsah

Dallas povolil basketbalistům Minnesoty pouhých 65 bodů

NEW YORK

Jen 65 bodů nastříleli basketbalisté Minnesoty v úterním utkání NBA s Dallasem, který zvítězil 91:65. Před vlastními fanoušky se tak postarali o nelichotivý klubový rekord, když úspěšnost jejich střelby činila jen 29,6 procenta.

Článek

V průběhu utkání bylo v hale ticho jako v kostele, až chvíli před koncem došla jednomu z fanoušků za lavičkou domácích trpělivost a na kouče Randyho Wittmana zakřičel: "Můžeš tam poslat někoho, kdo bude alespoň předstírat, že chce vyhrát?" Minnesota totiž prohrála 15 z posledních 21 zápasů.

Naopak Dallas si může k letošnímu únoru dát přídomek "vítězný", neboť poprvé v historii klubu neprohrál za měsíc jediné utkání. Další klubový rekord vytvořil nejlepší tým zámořské soutěže tím, že obdržel jen 65 bodů. Svou vítěznou sérii natáhl Dallas na třináct zápasů.

Golden State Warriors nejenže prohráli s Milwaukee 101:122, ale navíc přišli o křídlo Joshe Powella. Ten se minutu před koncem utkání zranil o stůl časoměřičů, když do něj při pokusu o zisk míče vletěl hlavou. Po nehodě byl převezen k vyšetření do nemocnice, kde zůstal na pozorování.

Na Jamese neplatila ani tvrdá obrana

Až dvě trojky LeBrona Jamese v poslední minutě zajistily Clevelandu vítězství 97:89 nad New Orleans. "V baseballu by se řeklo, že to byl homerun. A to ho ještě pořád fackovali," připomněl kouč Mike Brown tvrdou obranu, kterou hostující tým na dvaadvacetiletou hvězdu nasadil. James přesto zaznamenal 35 bodů.

Phoenix prohrával na palubovce Indiany až o 18 bodů, ale nakonec zvítězil 103:92. Tým s nejlepší ofenzivou v lize tentokrát uspěl díky výborné obraně, když v závěrečných 15 minutách dovolil domácím nastřílet jen 13 bodů. "Konečně jsme se probrali," řekl tahoun druhého nejlepšího týmu soutěže Steve Nash, jenž dal 25 bodů.

Výsledky úterních zápasů NBA
Cleveland - New Orleans 97:89, Indiana - Phoenix 92:103, Minnesota - Dallas 65:91, Milwaukee - Golden State 122:101, New Jersey - Washington 113:101.

Reklama

Související témata: