Hlavní obsah

Házenkářky prověří v Chebu Rakousko, Island a Slovensko

Od čtvrtka do soboty se uskuteční 34. ročník turnaje házenkářek O štít města Chebu, v němž letos startují pouze čtyři týmy. S domácím výběrem, který obhajuje loňské vítězství, se postupně utkají Island, Rakousko a Slovensko. Pro český tým je chebský turnaj začátkem nové éry poté, co loni v prosinci neuspěl v kvalifikaci o postup do play-off pro mistrovství světa 2007 proti Turecku.

Článek

Ve výběru trenéra Jiřího Tkadlece má nejpočetnější zastoupení Slavia Praha, která dodala hned pětici hráček. Dvě reprezentantky jsou z Olomouce a jedinou zástupkyní českého mistra Veselí nad Moravou je spojka Lucie Dorotíková.

Po dlouhé době se v nominaci opět objevila bývalá slávistka Petra Válová, která v současnosti hraje v Maďarsku. Nechybí ani opora španělského týmu Orsan Elda Martina Knytlová.

"Turnaj vidím ve dvou rovinách. Tou první je skutečnost, že do Chebu vždy přijede dobrá konkurence. A druhá je, že chceme do družstva zabudovat hráčky, které nám chyběly pro zranění v kvalifikaci," řekl dnes ČTK kouč Tkadlec. Těmi jsou Klára Černá, Petra Válová a Lucie Fabíková. "Fabíková je bohužel opět zraněná, takže ji nahradila Pavla Poznarová," uvedl Tkadlec. Kvůli zlomenému nosu chybí i Martina Šašková z Olomouce.

V minulém ročníku chebského turnaje loni v dubnu zvítězila česká reprezentace po finálové výhře nad Nizozemskem 27:19. Zápasy se budou hrát ve sportovní hale v Chebu, utkání Island - Slovensko se uskuteční v německém Schonwaldu.

Nominace ČR:
Brankářky: Barbora Raníková (Zora Olomouc), Kristýna Selicharová (Slavia Praha), křídla: Martina Jonášová (Slavia Praha), Simona Roubínková (Trevír/Něm.), Martina Knytlová (Orsan Elda/Šp.), Michaela Hrbková (Zora Olomouc), pivoti: Petra Válová (Cornexi Alcoa/Maď.), Jana Simerská (Le Havre/Fr.), spojky: Alena Vojtíšková (Göppingen/Něm.), Iva Zámorská (Gjerpen/Nor.), Lucie Dorotíková (Veselí n. Mor.), Klára Černá, Marta Adámková, Klára Zachová (všechny Slavia Praha), Lenka Kysučanová, Pavla Poznarová (obě Mety/Fr.).
Program 34. ročníku:
Čtvrtek 1. března:
17:00 Rakousko - Slovensko, 19:00 Česko - Island.
Pátek 2. března:
18:00 Česko - Rakousko, 19:00 Island - Slovensko (v Schonwaldu).
Sobota 3. března:
13:00 Rakousko - Island, 15:00 Slovensko - Česko.

Reklama