Hlavní obsah

České házenkářky podlehly v Chebu nečekaně Islandu

CHEB

Ve svém druhém vystoupení na 34. ročníku mezinárodního turnaje házenkářek O štít města Chebu v pátek české reprezentantky nečekaně prohrály s celkem Islandu 25:30. V sobotu, závěrečný den turnaje, narazí svěřenkyně trenéra Jiřího Tkadlece na Slovensko.

Článek

Vstup do utkání přitom domácímu družstvu vyšel, Češky se ujaly vedení 3:0 a náskok si udržovaly až do 13. minuty, kdy byl stav 7:4. V dalších minutách ale Islanďanky daly čtyři branky za sebou, ujaly se vedení a to až do konce zápasu nepustily. Domácí tým přehrávaly především důraznou obranou a skvěle jim chytala brankářka. Český celek nezachytil vstup do druhé části hry a soupeřky zvýšily na rozdíl pěti branek. Poté se podařilo domácím hráčkám skóre zkorigovat, ale mezi 41. a 46. minutou dostaly šest branek a bylo rozhodnuto.

"Zápas se nám vysloveně nepovedl. Byli jsme na soupeřky dobře takticky připraveni, ale stanovené pokyny dokázaly hráčky plnit jen v úvodní desetiminutovce. Potom se dopouštěly zbytečných chyb a v přemíře snahy kazily," řekl trenér Tkadlec.

Česko - Island 25:30 (11:12)
Sestava a branky ČR: Raníková, Selicharová - Hrbková, Poznarová 2, Kysučanová 1, Knytlová 6/4, Zachová 1, Adámková 6, Černá 3, Jonášová, Válová 1, Simerská 3, Vojtíšková 2, Dorotíková.
Slovensko - Šala 28:20 (13:10)

Reklama

Související témata: