Hlavní obsah

České házenkářky zdolaly Slovensko, ale turnaj v Chebu nevyhrály

CHEB

České házenkářky v sobotu v závěrečném střetnutí 34. ročníku turnaje O štít města Chebu zdolaly celek Slovenska 21:18, ale ani to jim nestačilo k obhajobě loňského prvenství. O první pozici Slovenek rozhodlo při rovnosti bodů s domácím výběrem jejich lepší celkové skóre.

Článek

První poločas však vítězství domácích hráček nenasvědčoval, Slovenky jej vyhrály o čtyři branky. "Ze druhého poločasu mám radost. Do přestávky jsme hráli slušně v obraně, ale nedařilo se v útoku. Ve druhém jsme zlepšili i ofenzivu a je dobré, že konec turnaje byl pro nás úspěšný," řekl novinářům český kouč Jiří Tkadlec.

Za sobotní výkon nepochválil jednotlivkyně, ale všechny hráčky jako celek. "Vzaly si k srdci herní disciplínu a bylo to na palubovce patrné," dodal Tkadlec.

Česko - Slovensko 21:18 (8:12)
Sestava a branky ČR: Raníková, Selicharová - Hrbková 1, Poznarová 2, Kysučanová 4, Knytlová 1, Zachová, Adámková, Černá, Jonášová 5, Válová 4, Simerská 2, Vojtíšková, Zámorská 2.
Nejvíce branek SR: Beňušková 6/1, Skolková 3, Jakubišová, Halasová a Stuparičová po 3. Rozhodčí: Kohout, Novák (oba ČR).
Šala - Island 29:27 (14:14)
Nejvíce branek: Šalátová 11/4, Erdosóvá 5/1 - Kjarnestedová 6, H. Skúladóttirová 5/2. Rozhodčí: Válek, Opava (oba ČR).

Reklama

Související témata: