Hlavní obsah

Basketbalisté Knicks vyhráli prodloužení v Atlantě, zářil Marbury

NEW YORK

Basketbalisté New Yorku zvítězili v sobotním duelu NBA v Atlantě 104:100 po prodloužení, i když v průběhu zápasu prohrávali až o patnáct bodů. V nastaveném čase byl v hostujícím mužstvu k neudržení především Stephon Marbury, který nastřílel jedenáct bodů a posunul svůj celkový součet v utkání na 38 bodů. Atlanta v lize prohrála popáté za sebou.

Článek

V duelu LA Clippers s Indianou pobavili fanoušky vzájemnou srážkou kouč domácích Mike Dunleavy a jeho syn Mike, který nastoupil za hostující Pacers. Dunleavy mladší vrazil v poslední minutě první čtvrtiny do trenéra Los Angeles při pokusu o zachycení míče směřujícího do autu a málem otce odhodil až za stolek časoměřičů.

"Bylo to naposledy, co jsem se ho pokoušel zastavit," žertoval po zápase Dunleavy senior. "Když jsem viděl, jak se za míčem řítí, naznačil jsem mu, že chci balon sebrat. Myslel jsem, že se zastaví, ale nepochopil to, jen sklonil hlavu, jako by mě chtěl sestřelit. Ještěže to není žádný vazoun," dodal trenér, jehož svěřenci porazili Indianu 87:64.

V duelu Clevelandu s Torontem dal domácí LeBron James 36 bodů, ale při trestných hodech opět nebyl stoprocentní. O další selhání se tentokrát přičinil jeho dvouletý syn. Když se James senior chystal k šestkám a podíval se na místa, kde u hřiště seděla jeho rodina, vyplázl na něj malý LeBron jazyk a udělal dlouhý nos. To dvaadvacetileté clevelandské křídlo rozesmálo natolik, že minulo koš.

"Jako by nestačilo, že už mě za moje trestné hody kritizují úplně všichni. Teď mi to ještě začne komplikovat vlastní syn, když na mě začne vyplazovat jazyk a chce, abych minul," smál se po utkání James, který má v sezoně při trestných hodech úspěšnost jen 68 procent. "Ale on je jediný, kdo to může dělat. Pomohl mi tím se víc koncentrovat," dodal. Cavaliers nad Torontem vyhráli 120:97.

Výsledky:
New Jersey - Boston 88:96, Atlanta - New York 100:104 po prodl., Cleveland - Toronto 120:97, LA Clippers - Indiana 87:64, Houston - San Antonio 74:97, Dallas - Orlando 103:98, Portland - Sacramento 96:104, Memphis - Detroit 89:92.

Reklama