Hlavní obsah

Reddových 52 bodů nestačilo Milwaukee k porážce Chicaga

NEW YORK

Basketbalista Michael Redd neodvrátil svými 52 body porážku Milwaukee v nedělním domácím zápase NBA s Chicagem, který hosté po prodloužení vyhráli 126:121. V dresu vítězných Bulls se blýskl 48 body Ben Gordon a vylepšil si osobní rekord v soutěži.

Článek

Padesátibodovou hranici Redd překročil podruhé v sezóně. V listopadu nasázel do koše Utahu dokonce 57 bodů, ale ani tenkrát to k vítězství jeho týmu nevedlo. "Není to k ničemu, když nevyhrajeme. Musíme se naučit, jak zápasy dovést v závěru k vítězství," prohlásil rozehrávač Milwaukee.

Narážel na fakt, že domácí Bucks vedli ve čtvrté čtvrtině až o 18 bodů, přesto utkání ztratili. Hvězdou večera se tak stal rozehrávač na druhé straně Gordon. "Kdyby byl o něco větší, byl by jako Michael Jordan. Se svojí výškou umí neuvěřitelné věci," řekl Gordonův spoluhráč Adrian Griffin.

Se štěstím splnili roli favorita v neděli hráči Washingtonu proti Golden State. Třetí tým Východní konference zachránil jedinou desetinu sekundy před koncem Gilbert Arenas, který prokázal přesnou ruku i pevné nervy, když proměnil všechny tři trestné hody.

Hektický závěr nezvládl hostující trenér Don Nelson, který vyběhl z lavičky na hrací plochu na protest proti verdiktu sudího a dostal technickou chybu. Arenas tak měl rázem tři šestky a rozhodl o výhře Wizards 107:106.

"Bylo to bizarní. Měli bychom sudímu poděkovat," řekl Arenas, jehož nerozhodil ani oddechový čas soupeře před třetím trestným hodem. "Je to ledově klidný hráč. Ale byl to zvláštní konec zápasu," konstatoval kouč vítězů Eddie Jordan.

Ve Phoenixu se odehrál duel mezi rivaly z Pacifické divize a domácí basketbalisté vrátili Lakers prohru z prvního vzájemného zápasu v úvodu sezony. Týmu z Los Angeles nestačilo 31 bodů Kobeho Bryanta, Phoenix pod vedením nejužitečnějšího hráče uplynulých dvou sezon Steva Nashe zvítězil 99:94. Nash se rozstřílel ve druhém poločase, v němž dal 18 ze svých 23 bodů. Po pauze zaviněné zánětem v rameni prohrál jediné z osmi utkání.

Výsledky nedělních zápasů NBA
Boston - Minnesota 124:117 po druhém prodl., Washington - Golden State 107:106, Milwaukee - Chicago 121:126 po prodl., Seattle - Charlotte 96:89, New Orleans - Utah 94:108, Philadelphia - New Jersey 99:86, Phoenix - LA Lakers 99:94.

Reklama

Související témata: