Hlavní obsah

San Antonio vyhrálo v NBA pojedenácté za sebou

NEW YORK

Vítězné tažení basketbalistů San Antonia neskončilo ani v Sacramentu, kde Spurs ve čtvrtek vyhráli 100:93 a vybojovali v NBA jedenáctý triumf za sebou. Texaský tým k němu nasměroval argentinský olympijský vítěz Manu Ginobili, který vstřelil 31 bodů včetně pěti trojek. Kings po čtyřech zápasech poprvé prohráli, třebaže v poslední čtvrtině několikrát vedli.

Článek

Přes ofenzivní výkon Ginobiliho považují Spurs za svoji největší sílu obranu. Během současné série se jejich soupeřům nepodařilo vstřelit více než 94 bodů, čtyřikrát jich inkasovali dokonce jen 74 či méně. Čtvrtečního soupeře, který v předchozích čtyřech zápasech nasázel soupeřům vždy přes stovku bodů, přinutili k devatenácti ztrátám míče.

"Nevím, čím to je, ale na obranné polovině je to radikální změna, jsme mnohem spolehlivější," řekl Tim Duncan, autor 15 bodů a 13 doskoků. "Základní část nám slouží k tomu, abychom se dostali do formy před play-off. Možná nám trochu trvalo, než jsme obranu pochopili, ale už jsme se rozjeli," dodal. Ke klubovému rekordu v neporazitelnosti ze sezóny 1995/96 potřebují Spurs vyhrát ještě šest zápasů.

V Sacramentu především otupili útočnou sílu rozehrávače Mika Bibbyho, který po předchozích pěti skvělých zápasech zaznamenal jen 12 bodů, Kings navíc hráli podruhé bez Rona Artesta, který byl na neurčitou dobu vyloučen z týmu po případu domácího násilí. "Je jasné, že při devatenácti ztrátách nemůžeme porazit tým, jakým jsou Spurs," uznal Corliss Williamson, autor 21 bodů. jeho tým je v Západní konferenci desátý s minimální ztrátou na postupové místo.

Ve druhém čtvrtečním zápase se Chicago Bulls oklepali z nejtěžší porážky v sezoně, kterou jim ve středu připravilo Miami (70:103), a podobně jednoznačně v poměru 100:76 si poradili v Orlandu s Magic. Domácí v prvním poločase dali jen 29 bodů a po debaklu mají na osmém místě Východní konference stejnou bilanci jako deváté New Jersey. Chicago je páté.

Výsledky čtvrtečních zápasů NBA
Sacramento - San Antonio 93:100, Orlando - Chicago 76:100.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články