Hlavní obsah

Basketbalisty Prostějova posílí Pavlík a dominikánský pivot Bryan

PROSTĚJOV

Pouhých deset dnů po odvolání trenéra Michala Ježdíka sáhli basketbalisté Prostějova k dalším změnám. Kádr posílí reprezentační rozehrávač Jan Pavlík a dominikánský pivot s francouzským pasem Sylvere Bryan. Naopak z Prostějova odešel do Sadské David Douša.

Článek

Pětadvacetiletý Bryan přišel do Prostějova z italského prvoligového klubu Air Avellino, kde v této sezoně odehrál sedmnáct zápasů. "Má zkušenosti i z první francouzské ligy. Očekávám od něj hlavně vylepšení naší podkošové hry. Po zranění naší opory Tomascheka dostane už nyní větší prostor ke hře," uvedl na tiskové konferenci trenér Prostějova Miroslav Marko. Tomaschek si poranil koleno a bude chybět minimálně dva týdny.

Pavlík má svou kariéru v české nejvyšší soutěži spojenou s šestiletým působením v týmu A Plus Brno, odkud před třemi lety zamířil do týmu Atomeromü Paks, se kterým získal dva maďarské tituly. Přesně před třemi měsíci si ale Pavlík poranil kolenní vazy a nyní ještě stále podstupuje rehabilitaci.

"V průběhu dvou týdnů už začnu běhat. Jsem přesvědčen, že už v dubnu se zapojím v Prostějově do hry a pomohu v závěru sezony," poznamenal Pavlík. Od jeho příchodu si v Prostějově slibují zrychlení hry. "Nejedná se o aktuální posilu. Může zasáhnout i do závěru letošní sezony. Hlavně ale s Pavlíkem počítáme v příští sezoně," řekl manažer klubu Tomáš Rak.

Prostějovský klub bude spolupořadatelem turnaje Final Four Českého poháru, který se bude hrát 17. a 18. března v Olomouci. V semifinále se v sobotu střetnou od 14:00 NH Ostrava s Libercem a v 17:00 nastoupí Prostějov proti Nymburku. V neděli se ve stejných časech uskuteční zápas o třetí místo a finále.

Reklama

Související témata: