Hlavní obsah

Brněnské basketbalistky obhájily vítězství v Českém poháru

KARLOVY VARY

Basketbalistky Gambrinusu Brno vyhrály podvanácté za sebou Český pohár. V nedělním finálovém utkání si čtvrtfinalistky Evropské ligy poradily s dalším euroligovým týmem USK Praha a svého nedávného přemožitele z nejvyšší domácí soutěže porazily 79:66.

Článek

Třetí skončily na závěrečném turnaji v Karlových Varech domácí basketbalistky, které v duelu poražených semifinalistek přehrály pražskou Spartu 73:57.

Brňanky v neděli překvapení, podobné tomu z únorového posledního kola základní části, nedopustily. Trenér Jan Bobrovský nechal hrát nejsilnější sestavu a s výjimkou Veselé, která stihla za deset minut hry dát pět bodů, skórovalo zbylých šest hráček favorizovaného celku dvouciferně. Soupeř se při střelbě zpočátku hledal a v utkání hraném bez velkých emocí neustále jen dotahoval vedení Brna.

"První poločas byl celkově lepší, ale mohu být spokojen. Bylo to takové pohodové utkání," uvedl trenér českých mistryň Bobrovský. "I já můžu být spokojený, byť tentokrát nebylo o vítězi pochyb," řekl jeho protějšek Lubor Blažek.

Brňanky získaly za prvenství v soutěži stotisícový šek, na vysokoškolačky zbyla polovina této částky, poražení semifinalisté si rozdělili dalších 50.000 korun v poměru 3:2.

Finále:
Gambrinus Brno - USK Praha 79:66 (20:10, 42:25, 58:45)
Nejvíce bodů: Žirková 18, Nolanová 13, Machová, Vítečková a Kulichová po 11, Večeřová 10 - Volná 18, Pavlíčková 17, Le Dréanová 11. Rozhodčí: V. Lukeš, Karásek. Trestné hody: 11/9 - 13/8. Fauly: 13:14. Trojky: 6:4. Diváci: 322. Nejlepší hráčka: Žirková.

Reklama

Související témata: