Hlavní obsah

Dallas v NBA deklasoval domácí Lakers

NEW YORK

Basketbalisty Dallasu nepřipravilo čtyřdenní volno o formu a v Los Angeles v neděli deklasovali slavný tým Lakers 108:72. Mavericks tak prodloužili klubovou rekordní sérii neporazitelnosti na 17 zápasů a vyrovnali maximum Phoenixu v této sezoně. Lakers naopak utrpěli nejtěžší domácí prohru od stěhování klubu z Minneapolisu do Kalifornie v roce 1960.

Článek

Nejlepším střelcem lídra NBA byl Josh Howard s 24 body a dalších pět jeho spoluhráčů přidalo dvouciferný střelecký zápis. O bod lepší výkon sice předvedl v soupeřově dresu Kobe Bryant, ale žádný z jeho spoluhráčů se už nedostal přes deset bodů.

Lakers, kteří před dvěma měsíci už jednu vítěznou sérii Dallasu přerušili, teď sami čekají na výhru už šest zápasů. Podíl na tom má i rozpadnutá sestava, do zápasu nezasáhli zranění Luke Walton, Vladimir Radmanovič a Lamar Odom, už ve druhé čtvrtině byl navíc vyloučen Smush Parker.

"Náš tým není postaven na talentu, ale na chemii mužstva, na znalosti hry spoluhráčů. A když chybí tři hráči základní sestavy a nahradí je hoši, kteří se tu koncepci teprve učí, pak je to těžké," řekl frustrovaný Bryant. Trenér Phil Jackson ale výmluvy nehledal. "Na takový výkon neexistuje omluva. Zostudili nás," řekl kouč, který v trenérské kariéře ještě nikdy nezažil delší sérii proher než je ta aktuální.

Mnohem víc důvodů ke spokojenosti měl v neděli pivot Houstonu Jao Ming, který sehrál proti Orlandu nejlepší zápas od návratu po zlomenině nohy. Svůj čtvrtý zápas ozdobil 37 body a jeho tým potřetí za sebou vyhrál, tentokrát 103:92.

"Lepší se to den ze dne," řekl Číňan, který přišel kvůli zranění o 32 zápasů. "Ale ještě pořád moc ztrácím míče a málo doskakuju," zhodnotil své statistiky, které proti Magic rozšířil o čtyři bloky, sedm doskoků a čtyři ztracené míče.

Výsledky nedělních zápasů NBA
Toronto - Seattle 120:119 po prodl., LA Clippers - Detroit 80:98, Boston - Chicago 78:94, Houston - Orlando 103:92, Portland - Golden State 106:87, Miami - Washington 106:104, Cleveland - Indiana 99:88, LA Lakers - Dallas 72:108, Sacramento - Denver 101:113.

Reklama