Hlavní obsah

Basketbalisté Miami otočili téměř beznadějné utkání s Utahem

NEW YORK

Basketbalistům Miami se podařil v úterním utkání NBA s Utahem mimořádný obrat. Úřadující šampioni soutěže prohrávali s hostujícím týmem Jazz před druhým poločasem o 17 bodů a měli čtrnáctibodové manko ještě na začátku čtvrté čtvrtiny, nakonec však zvítězili 88:86.

Článek

Velký podíl na úspěšném zvratu měl v dresu Miami Antoine Walker, jenž všech svých 13 bodů nastřílel v posledních 11 minutách. "Aspoň to bylo dramatičtější, takové zápasy mám rád," řekl Walker po utkání novinářům. "Byl skvělý, a když to bylo nejvíc potřeba, strhl i ostatní," prohlásil trenér vítězů Pat Riley.

Obhájci titulu vyhráli posedmé za sebou, doma dokonce už potřinácté, a v tabulce Jihovýchodní divize útočí na vedoucí pozici Washingtonu, jemuž se nyní naopak příliš nedaří.

Téměř polovinu bodů Indiany při prohře v Minnesotě zaznamenal Jamaal Tinsley. Pro nejlepšího střelce úterního programu NBA bylo 37 bodů osobním rekordem, jenže jeho spoluhráči se naopak moc nečinili; Pacers dali dohromady jen 81 bodů, a třebaže dlouho mířili za vítězstvím, nakonec neuspěli. Timberwolves zejména v závěrečné čtvrtině skvěle bránili a v útoku se mohli spolehnout na Kevina Garnetta, autora 30 bodů a devíti doskoků.

Cleveland i bez LeBrona Jamese, který chyběl kvůli bolestem zad, porazil Sacramento 124:100. Tradičního kanonýra tentokrát zastoupili Aleksandar Pavlovič a Larry Hughes, oba dali po 25 bodech. Agentura AP připomněla, že Cavaliers vyhráli v této sezoně všechny tři zápasy, v nichž James nenastoupil.

Potřinácté za sebou vyhrálo San Antonio, které tak po pondělním selhání Dallasu drží nejdelší současnou vítěznou sérii v lize. Spurs zdolali Los Angeles Clippers 93:84, Tony Parker k tomu přispěl 25 body.

Výsledky:
Atlanta - Philadelphia 104:92, Cleveland - Sacramento 124:100, Miami - Utah 88:86, New Orleans - New Jersey 108:112, Seattle - Detroit 97:101, Minnesota - Indiana 86:81, Chicago - Boston 95:87, Denver - Portland 107:99, San Antonio - LA Clippers 93:84.

Reklama