Hlavní obsah

Iverson dal 44 bodů a Denver deklasoval v NBA Phoenix

Allen Iverson byl strůjcem suverénního vítězství Denveru 131:107 nad druhým nejúspěšnějším týmem NBA Phoenixem. Domácí ostrostřelec se zaskvěl 44 body a k tomu přidal patnáct asistencí, dalších 29 bodů zaznamenal jeho spoluhráč a nejlepší ligový kanonýr Carmello Anthony, se kterým v sobotu sehráli nejlepší zápas od Iversonova příchodu před třemi měsíci.

Článek

"Vyhráli jsme počtvrté za sebou, to už je něco, čím se můžeme chlubit. Pro naše sebevědomí tahle výhra hodně znamená, zvlášť před pěti zápasy na palubovkách soupeřů," uvedl Iverson, jehož týmu patří šesté místo v tabulce Západní konference těsně před Los Angeles Lakers.

"Je těžké s nimi při jejich dnešní formě držet krok. Dnes dali úplně všechno," řekl kouč poraženého týmu Mike D'Antoni. Jeho svěřenci poslední dva zápasy prohráli rozdílem 46 bodů, a to v sobotu ještě v závěru alespoň zmírnili debakl, protože ve třetí čtvrtině byli pozadu o 38 bodů. "Neměli jsme sílu. Oni hráli srdcem a plní energie, my ne. Do toho zápasu se nešlo vrátit," řekl rozehrávač Phoenixu Steve Nash.

Indiana zastavila sérii jedenácti porážek 

Roli favorita nepotvrdilo ani San Antonio, které prohrálo dokonce doma s podprůměrným Bostonem 85:91. Celtics, nejslabší tým Východní konference a druhý od konce celkově, se proti texaskému týmu dočkali první výhry po 18 porážkách ve vzájemných zápasech, na palubovce Spurs vyhráli dokonce poprvé od roku 1990. "My dnes zahráli v obraně dobře jen jednu čtvrtinu. V těch ostatních jsme je nechali moc střílet, moc," řekl Tim Duncan, autor 20 bodů a 16 doskoků. "Tři čtvrtiny to dnes byla hrůza," souhlasil i spoluhráč Manu Ginobili.

Sérii jedenácti porážek se v sobotu podařilo zastavit Indianě, jež před vlastními diváky porazila 113:90 Atlantu. Pacers tak ke své radosti nevyrovnali smutný klubový rekord a mohou se na sedmém místě Východní konference opět soustředit na boj o play off. s tím by neměli mít žádné potíže basketbalisté Washingtonu, kteří si upevnili vedení v Jihovýchodní divizi po přesvědčivém vítězství 125:103 nad New Orleansem. Třiceti body k tomu pomohl Gilbert Arenas, který těsně před zápasem přiletěl z Oaklandu, kde byl svědkem narození svého prvního syna.

Výsledky:
Washington - New Orleans 125:103, Orlando - Sacramento 83:95, Indiana - Atlanta 113:90, Cleveland - Utah 82:73, Seattle - Golden State 98:99, San Antonio - Boston 85:91, Milwaukee - Charlotte 97:91, Denver - Phoenix 131:107, Memphis - Chicago 104:103.

Reklama