Hlavní obsah

Bryant podruhé za sebou dosáhl v NBA hranice 50 bodů

Dva dny poté, co nastřílel 65 bodů Portlandu, dosáhl basketbalista Kobe Bryant i v následujícím zápase NBA na magickou padesátibodovou hranici. Osmadvacetiletý kanonýr pomohl k nedělnímu vítězství Los Angeles Lakers 109:102 nad Minnesotou rovnými padesáti body a stal se po více než 44 letech prvním hráčem slavného kalifornského klubu, jemuž se podobný kousek podařil. V prosinci 1962 to Elgin Baylor dokázal dokonce třikrát za sebou.

Článek

Za úvodních osm minut nastřílel Bryant čtrnáct bodů a Lakers po drtivém nástupu vedli 27:10. "Prostě jsem se snažil hrát agresivněji na obou koncích hřiště," řekl novinářům hrdina zápasu, který přitom neproměnil ani polovinu svých střel z pole. Naposledy dal přes padesát bodů ve dvou zápasech NBA po sobě Allen Iverson (54+51) v prosinci 2004.

Bryant připustil, že týmu zřejmě pomáhá i stres, pod kterým se Lakers ocitli po nedávné šňůře porážek. Vyzdvihl rovněž výkon spoluhráčů Lamara Odoma a Luka Waltona, kteří se vrátili do ligy po zranění. "Tím, jak hrají, mi oba hodně usnadňují život. Jsou to skvělí nahrávači," uvedl.

Duel nejlepších týmů Východní a Západní konference vyhrál o čtyři body Dallas, přestože ještě na počátku závěrečné čtvrtiny vedl jeho protivník z Detroitu. Nejlepším střelcem byl opět německý reprezentant Dirk Nowitzki, který dal 28 bodů, maximem hráčů Pistons bylo 18 bodů Ronalda Murrayho. Detroit prohrál poprvé po pěti vítězstvích.

Ještě o čtyři výhry delší byla série obhájců titulu z Miami, tu ale v neděli zakončila domácí porážka 83:97 s Orlandem. Magic tak opět potvrdili, že na Miami umějí zahrát, v této sezóně uspěli ve všech třech vzájemných zápasech.

Padesátibodovým rozdílem skončil duel mezi Philadelphií a Houstonem. Hostující Rockets si tak připsali nejvyšší výhru v sezóně, rovněž počet 124 nastřílených bodů byl jejich letošním rekordem.

Výsledky:
New York - Toronto 92:74, Detroit - Dallas 88:92, New Jersey - LA Clippers 101:95, LA Lakers - Minnesota 109:102, Philadelphia - Houston 74:124, Portland - Seattle 77:95, Miami - Orlando 83:97.

Reklama