Hlavní obsah

Syn prvního Čecha v NBA Jan Zídek bude hrát v USA na univerzitě

Pokračovatel slavného basketbalového rodu Jan Zídek vyrazí do Spojených států, podobně jako kdysi jeho otec Jiří, první Čech, který se prosadil do NBA. Devatenáctiletý odchovanec USK Praha bude od příští sezony nastupovat ve vysokoškolské soutěži NCAA za tým univerzity Pepperdine, která sídlí v Malibu.

Foto: Sport.cz

Talentovaný basketbalista Jan Zídek bude od příští sezony nastupovat ve vysokoškolské soutěži NCAA za tým univerzity Pepperdine.

Článek

V Kalifornii v minulosti působil i jeho otec, který hrál v Los Angeles za UCLA a v roce 2015 získal titul v NCAA. Z prestižní univerzity se odrazil k angažmá v NBA, kde oblékal dresy Charlotte, Denveru a Seattlu.

"Táta byl v kontaktu s hlavním trenérem (Pepperdine) Lorenzem Romarem, který byl asistentem na UCLA v době, kdy tam táta hrál. Od té doby s ním táta udržoval kontakt. Před půl rokem se mu táta zmínil o mně, že bych chtěl hrát univerzitní basket v Americe," uvedl na webu USK Jan Zídek, který uplynulou sezonu odehrál v druholigovém týmu Wolves Radotín.

K přijetí na univerzitu musel prokázat nejen basketbalové schopnosti, ale také složit zkoušky. "Chtěl jsem se hlavně dostat na univerzitu, která hraje první divizi NCAA a je na slušné akademické úrovni. Ještě přesně nevím, jak bude škola probíhat, jaké budu mít předměty. Týmové tréninky jsou asi jeden denně, plus těžká posilovna dvakrát týdně. Přístup k hale je výborný, můžu jít prakticky skoro kdykoliv střílet, to samé s posilovnou. Podmínky pro zlepšování hráče jsou výborné," libuje si Zídek, který je vnukem českého Basketbalisty století Jiřího Zídka staršího.

Reklama

Související témata: