Hlavní obsah

V květnu se rozhodne, zda Česko uspořádá ME basketbalistek 2009

CHIETI

Jedenáctého května ve Varšavě se na zasedání evropské části Mezinárodní basketbalové federace FIBA rozhodne o dějišti mistrovství Evropy basketbalistek v roce 2009, o které se ucházejí Česká republika a Lotyšsko. Ještě letos padne také rozhodnutí o pořadateli evropského šampionátu žen v roce 2011, o němž se bude jednat v české metropoli.

Foto: MTI/Ferenc Kalmandy

Ilustrační foto

Článek

"FIBA přijala naši nabídku a toto zasedání se uskuteční v Praze od 9. do 11. listopadu," uvedl sekretář České basketbalové federace Miloš Pražák, který se zúčastnil víkendového zasedání FIBA v Chieti.

"Byl bych hodně zklamaný, kdybychom pořádání evropského šampionátu 2009 nedostali," řekl ČTK manažer českých reprezentantek Jiří Hamza. Česká republika byla nejprve jediným kandidátem, Lotyšsko se přihlásilo až po uzávěrce.

"Počítáme s tím, že by se mistrovství Evropy hrálo nejdříve ve dvou skupinách v Brně, ve dvou v Ostravě a finálová část by se konala v Brně," uvedl Hamza. Naposledy se uskutečnilo v České republice mistrovství Evropy basketbalistek v roce 1995 v brněnské hale Rondo.

České basketbalistky budou na letošním mistrovství Evropy v Itálii obhajovat titul z Turecka. Šampionát se uskuteční od 24. září do 7. října. Vedle Chieti, kde se uskuteční finálová část, se bude hrát ve skupinách ještě ve Vastu, Lancianu a Ortoně.

Reklama

Související témata: