Hlavní obsah

Phoenix má po výhře nad Minnesotou opět divizní titul v NBA

Basketbalisté Phoenixu Suns si úterním vítězstvím 108:90 nad Minnesotou pojistili potřetí za sebou titul šampionů Pacifické divize NBA. Zápas zlomil Phoenix v třetí čtvrtině, kterou vyhrál o třináct bodů. V klíčové části se blýskl hned 16 body Raja Bell.

Foto: (AP Photo/David Zalubowski)

Nejužitečnější hráč posledních dvou sezón NBA Steve Nash z Phoenixu

Článek

Trenér Suns Mike D'Antoni po předchozích dvou jasných prohrách s Detroitem a Denverem proházel sestavu a Leandro Barbosa se mu odvděčil 20 body. Steve Nash přidal 18 včetně čtyř trojek a tradičně skvostné přihrávky.

Zisk divizního titulu arizonský klub nepřeceňoval. "Je to odrazem dobré dosavadní sezony a kvalitní přípravy na play off. Ale jediným cílem je vyhrát celou ligu," řekl za všechny Bell. Minnesota má tristní bilanci z hal soupeřů, kde prohrála už pojedenácté za sebou. Nic na tom nezměnil ani autor 30 bodů a 16 doskoků Kevin Garnett.

Po osmi zápasech skončila v úterý vítězná série Clevelandu, jehož překvapivým přemožitelem se stalo podprůměrné Charlotte. Čtvrtý tým Východní konference promarnil ve čtvrté čtvrtině desetibodový náskok a v prodloužení utkání ztratil v poměru 100:108.

Zaplatili za chyby 

"Na konci řádné hrací doby jsme měli velkou šanci vyhrát, ale nedokázal jsem k tomu náš tým dotáhnout. Pak už jsme dělali strašně moc chyb a zaplatili za to," kál se LeBron James, s 37 body přesto největší hvězda duelu. Z nich rovných třicet dal až po poločase.

Vítězství s číslem 55 si připsali v 66. zápase basketbalisté Dallasu, kteří potvrdili roli nejlepšího týmu NBA v hale New Yorku. K vyrovnání klubového rekordu potřebují úřadující vicemistři uspět ještě pětkrát, což by podle nich neměl být problém. "Útočně jsme strašně silní," pochvaloval si Němec Dirk Nowitzki, jeden z největších kandidátů na cenu pro nejužitečnějšího hráče ligy.

Výsledky:
New Jersey - Denver 90:94, Charlotte - Cleveland 108:100 po prodl., New York - Dallas 77:92, Detroit - Philadelphia 96:75, Portland - Washington 100:98, Chicago - LA Clippers 89:103, Utah - Golden State 104:100, Houston - Indiana 86:76, Phoenix - Minnesota 108:90, Memphis - New Orleans 103:114.

Reklama