Hlavní obsah

Bryantova série padesátibodových výkonů skončila

NEW YORK

V basketbalové NBA skončila nevídaná série Kobeho Bryanta, který v každém ze čtyř předchozích zápasů nastřílel alespoň padesát bodů. Špílmachr Los Angeles Lakers byl i tak při výhře 115:112 nad Golden State opět lídrem a připsal si úctyhodných 43 bodů.

Článek

"Vzal jsem si zápas volno," smál se Bryant po utkání. "Vůbec mě nemrzí, že moje série skončila. Na to, abych překonal Wilta Chamberlaina, bych musel být superhrdina z nějaké videohry," připomněl jediného hráče historie NBA, který dokázal nasbírat minimálně padesát bodů v sedmi zápasech za sebou. "Spokojím se s druhým místem. To je taky solidní výsledek," dodal basketbalista, který do zápasu s Golden State nastřílel ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech 225 bodů.

"Bože, dokázali jsme ho zastavit, dal 'jen' 43 bodů...," ulevil si trenér Golden State Don Nelson po utkání. "Snažili jsme mu zápas co nejvíc znepříjemnit, ale i tak hrál skvěle. Nedokážu si představit, co předváděl v předchozích čtyřech zápasech," kroutil trenér nevěřícně hlavou.

Těžký debakl utržili hráči Seattlu, kteří se na vlastním hřišti nechali rozstřílet San Antoniem v poměru 79:120. Prohra o 41 bodů, kterou jim Spurs uštědřili i díky 16 přesným trojkovým pokusům, je nejvyšší domácí porážkou klubu od roku 1985. Jen v roce 1968 prohráli SuperSonics před svými diváky výrazněji, tehdy je Boston deklasoval o 47 bodů.

"Měl jsem pocit, jako bychom od chvíle, kdy jsme přišli na hřiště, prohrávali o patnáct bodů," uvedl Luke Ridnour, s 16 body nejlepší střelec domácích. "Zápas blbec," zhodnotil stručně utkání rozehrávač poraženého týmu Damien Wilkins. "Znáte to, ať děláte co děláte, stejně je to špatně," dodal basketbalista, který v utkání zaskočil za rozehrávače Raye Allena. Ten před zápasem oznámil, že se rozhodl podstoupit operaci zraněného levého kotníku, a do sezony, ve které se Seattlu příliš nedaří, už nezasáhne.

Výsledky nedělních zápasů NBA
Atlanta - Dallas 97:104, Indiana - Chicago 90:92, Milwaukee - Detroit 95:121, New Orleans - Houston 106:94, LA Lakers - Golden State 115:113, Sacramento - Phoenix 107:100, Cleveland - Denver 93:105, Seattle - San Antonio 79:120, Minnesota - Portland 94:93.

Reklama