Hlavní obsah

Házenkáře čeká premiéra v Sazka Aréně

PRAHA

Po hokejistech, basketbalistech, volejbalistech a fotbalistech bude Sazka Aréna hostit poprvé také házenkáře. Mužská reprezentace v ní 7. dubna sehraje zápas s Ruskem v rámci druhého ročníku Turnaje České televize, úplnou premiéru obstarají těsně před nimi výběry Švýcarska a Srbska.

Článek

Hlavním dějištěm turnaje, který se uskuteční od 6. a 8. dubna, bude hala pražské Sparty v Korunovační ulici. Domácí svěřenci trenéra Pavla Pauzy se v ní nejprve utkají se Švýcarskem a program zakončí duelem se Srby.

V loňském premiérovém ročníku v Hodoníně čeští házenkáři turnaj vyhráli, letošní konkurence je však větší. Se Srby půjde o odvetu za český postup v play off o účast na letošním mistrovství světa, Rusové porazili na šampionátu Čechy 30:26 a byli nakonec šestí.

Turnaj bude pro český tým začátkem přípravy na červnové play off o postup na mistrovství Evropy, ve kterém se utká s Lotyšskem. Trenér Pauza pozve většinu hráčů, kteří startovali na MS. "Pozvánku dostane ale také pár hráčů, kteří tam nebyli. Hlavně jsem moc rád, že se takový turnaj bude hrát u nás a čekají nás velmi dobří soupeři," uvedl na svazovém webu.

Reklama